Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti iz Egipta

Pogledajte video: Kontejnerski brod koji je blokirao Sueski kanal napokon pluta

Aktualno Galerija Blokiran Suez - 1 Blokiran Suez - 1 Foto: DNEVNIK.hr Blokiran Suez - 2 Blokiran Suez - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sueski kanal i dalje blokiran - 1 Galerija 1/3 >>
Kontejnerski brod koji se prošlog utorka nasukao u južnom dijelu Sueskog kanala u ponedjeljak je odsukan i trenutno pluta, objavila je uprava kanala.

Vijest jer odjeknula među brojnim brodarskim kompanijama čiji brodovi već danima čekaju na svoj prolazak Sueskim kanalom, kojim prolazi oko 12 posto sveukupnog pomorskog prometa.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Pramac kontejnerskog broda Ever Given u ponedjeljak ujutro oslobodili su tegljači, a do poslijepodneva je potpuno odvojen od obala kanala, javlja CNN.

Peter Bedrowski, izvršni direktor nizozemske kompanije Boskalis koja je sudjelovala u izvlačenju, izjavio da je brod ponovno zaplutao u 15:05 te "ponovno omogućio slobodan prolaz Sueskim kanalom".

Tegljači ga vuku do Velikog gorkog jezera, između sjevernog i južnog dijela prolaza gdje neće smetati za prolaz ostalim plovilima. A poremećaji u kontejnerskom prometu nastali zbog blokade Sueza mogli bi trajati još tjednima. Egipatski predsjednik na Twitteru je čestitao na oslobađanju broda i rekao da je to uspjeh njegovih građana.

 

"Egipćani su danas uspjeli okončati krizu broda zaglavljenog u Sueskom kanalu usprkos velikim tehničkim poteškoćama koje su okruživale ovu operaciju sa svih strana.

Vraćanjem stvari u njihov uobičajen tijek, egipatskim rukama, cijeli svijet može biti siguran u promet svojih dobara i potreba koje se obavljaju kroz ovu navigacijsku arteriju", poručio je Abdel Fatah Al-Sisi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene