Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASLUŠAN U DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Nije zatražen istražni zatvor: Otac napadača s Markova trga pušten je da se brani sa slobode

Policija je u pretresu obiteljske kuće napadača koji je ranio policajca na Markovu trgu ponašla veću količinu streljiva i ilegalnog oružja. Uhićen je i kazneno prijavljen njegov otac.

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je da su prilikom pretrage obiteljske kuće napadača koji je ranio policajca na Markovu trgu pronašli dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva.

Pročitajte i ovo Gordan Akrap GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak za sigurnost o snimci napada: "Ovo je vrlo vjerojatno bio pokušaj likvidacije premijera ili nekoga od njegovih suradnika" Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak o snimci napada na policajce ispred Vlade Napad je imao obilježja terorističkog čina Andrija Jarak: "Policija je objavila snimku kako bi se izbjegle brojne špekulacije. U snimku je, naravno, intervenirano iz sigurnosnih razloga"

U priopćenju su naveli da je 59-godišnji muškarac s područja Kutine uhićen zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Riječ je, kako doznajemo, o napadačevu ocu. 

Nakon saslušanja na Općinskom državnom odvjetništvu otac je pušten da se brani sa slobode - istražni zatvor nije zatražen, javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. "U ovom će se slučaju sigurno nastaviti kazneni postupak", kazao je Mikić.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kazao je i da su jučer na Markovu trgu bila ugrožena tri policijska službenika - onaj koji je ranjen, drugi koji je upotrijebio vatreno oružje i treći koji je bio tamo. Policajac koji je uzvratio vatru službenik je zadužen za vanjsko osiguranje prostora na Markovu trgu, rekao je Milina u emisiji U mreži Prvog.

Ravnatelj policije naveo je i da se istražuju sve činjenice i okolnosti te smjer dolaska počinitelja i istaknuo da nije bilo nikakve ugroze za građane.

"Od jučer su postavljene određene fizičke prepreke i ne može se doći do središnjeg prostora Markova trga bez opravdanog razloga", dodao je Milina te naglasio da nije bilo nikakvih indicija da bi se takvo nešto moglo dogoditi te kako policija intenzivno prikuplja dodatne informacije ne bi li se otkrio motiv jučerašnjeg napada.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je za DNEVNIK.hr da se ranjeni policajac dobro oporavlja te da već može pomicati prste na operiranoj ruci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene