Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš traži ispitivanje pet svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ime Branimira Glavaša, osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u tzv. slučaju selotejp, za koji je istražni postupak završio prije dva tjedna, odvjetnik Dražen Matijević podnio je istražnom sucu Mariju Kovaču podnesak u kojem traži da se u sklopu proširenja istrage sasluša još pet svjedoka.

Istražni sudac Kovač jučer je na zahtjev Županijskoga državnog odvjetništa donio odluku da se istraga proširi saslušanjem 15 svjedoka, od kojih je 13 svjedoka Odvjetništva i dva obrane.

Pročitajte i ovo Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec nakon stravičnog požara VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..." Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu

Glavaš i odvjetnik Matijević smatraju da nema opravdana razloga da se ne sasluša i ostalih pet svjedoka koje su predlagali i u tijeku istražnog postupka.

'Dvojica od pet svjedoka bila su u Domovinskom ratu na odgovornim dužnostima i tijelima da su im dobro poznate mnoge važne okolnosti vezane uz ubojstva što su se dogodila u jesen 1991. u Osijeku', kazao je odvjetnik Matijević. 

Tri svjedoka su bitna jer su im 'poznate i druge okolnosti tog postupka, a to su', ustvrdio je, 'okolnosti nezakonitog pribavljanja iskaza Gordane Getoš-Magdić u osječkoj policiji te sve činjenice povezane s njezinim zadržavanjem, uhićenjem i iznuđivanjem iskaza'.

Zbog toga smo kao odvjetnički tim 'u ime branjenika Branimira Glavaša podnijeli i kaznenu prijavu protiv načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera', izjavio je Matijević. 

Tri svjedoka koje tražimo da se saslušaju, 'budući da su bliski rođaci Getoš-Magdić, imaju status privilegiranih svjedoka što nije razlog da ne budu pozvani kao svjedoci jer je njihovo pravo da odluče hoće li svjedočiti ili ne', izjavio je Matijević. Smatra da 'odbijanjem njihova saslušanja trpi i obrana okrivljenice Getoš-Magdić, ali i svih ostalih okrivljenika'.

Istražni sudac Kovač zakazao je još tri ročišta za ovaj mjesec u sklopu proširenja istrage koje je zatražilo Županijsko državno
odvjetništvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene