Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka s vrha

Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović donio je odluku o oduzimanju odlikovanja Branimiru Glavašu zbog postupanja protivno pravnom poretku i moralnim zasadama u Republici Hrvatskoj.

Branimiru Glavašu oduzimaju se odlikovanja Republike Hrvatske; Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red bana Jelačića, Red Ante Starčevića, Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinskog rata i Spomenica domovinske zahvalnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz stranke HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša Slika nije dostupna Slučaj Glavaš Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

>> Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

U obrazloženju odluke se navodi da se odlikovanja Republike Hrvatske oduzimaju vezano uz presudu Vrhovnog suda RH kojom je Glavašu za kazneno djelo iz članka 120. stavka 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Odluka je donijeta 19. kolovoza ove godine, stupila je na snagu danom donošenja i objavljena je u Narodnim novinama broj 112 od 29. rujna ove godine.

Predsjednik Josipović 9. rujna ove godine oduzeo je čin general bojnika Branimiru Glavašu također vezano za presudu Vrhovnog suda RH kojom mu je za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene