Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnogovornica Alvareza

"Komuniciramo sa svima, prvenstveno zaposlenicima i dobavljačima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica Antonija Alvareza kazala je kako se nastavlja s komunikacijom sa zaposlenicima i dobavljačima.

Ivona Janjić, direktorica marketinga maloprodaje Agrokora i glasnogovornica Antonija Alvareza III. obratila se javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak u Banskim dvorima Plenković i Alvarez poručili javnosti što im je najvažnije u slučaju Agrokora Slika nije dostupna Kriza u Agrokoru Zdravko Marić: "Alvarez je bio konkretan i korektan"

„Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim od ranog jutra intenzivno rade, posao je vrlo kompleksan i zadataka je puno. Cilj je u što kraćem roku uspostaviti stabilnost poslovanja, i sada je potreban doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor za restrukturiranje će sa svojim timom, čiji su članovi predstavljeni jučer, direktno nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove tijekom cjelokupnog procesa restrukturiranja. U ovome trenutku uprave kompanija nastavljaju upravljati svojim tvrtkama u okviru dnevnog poslovanja.

Danas se nastavlja s čitavim nizom aktivnosti, među kojima je komunikacija sa svim uključenim stranama, prioritetno zaposlenicima i dobavljačima. Kao što ste mogli vidjeti, glavni direktor za restrukturiranje je izravan, vrlo otvoren za komunikaciju, ali i realističan te usmjeren na konkretne rezultate. I dalje ćemo vas redovito informirati kada dođe do daljnjeg napretka u procesu“, kazala je Janjić.
 

Podsjetimo, Antonio Alvarez III., novi upravitelj Agrokora kojeg je postavio Sberbank, predstavljen je hrvatskoj javnosti.

Na novinarsko pitanje za koga radi i tko ga plaća, Alvarez je odgovorio: "Postavila me uprava, ali sam neovisan. Ovdje sam da maksimiziram vrijednost svim dioničarima".

Rekao je da se Agrokor složio s njegovim postavljanjem za glavnog direktora za restrukturiranje kako bi objedinio sve dionike, i zaposlenike i kreditore i banke. Dodao je da će njegov tim raditi otvoreno i neovisno, u interesu svih dionika.

"Neovisan sam, ali radim za sve dionike. Osnovna je zadaća postići sporazum svih dionika da se spasi biznis, radna mjesta i sačuvaju dobri odnosi s dobavljačima. Nema jamstva da ćemo uspjeti, ali ćemo dati sve od sebe", rekao je Alvarez

Novinare je zanimalo hoće li u Agrokoru biti otpuštanja.

"Ne mogu obećati ništa. Sve što mogu reći je da ću na najbolji način maksimalizirati vrijednost. Prerano je reći, ali na zadnja dva slučaja nismo morali otpustiti nikoga. Najprije moramo stvoriti stabilnost", rekao je Alvarez, koji je predstavio i svoj tim koji čini 10 ljudi. Među njima je tek jedna Hrvatica, Marija Šimović.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene