Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Tko je Marija Simović, jedina Hrvatica u timu koji spašava Agrokor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi upravitelj Agrokora Antonio Alvarez III. u utorak se predstavio hrvatskoj javnosti. Predstavio je i svoj deveteročlani tim u kojem je i jedna žena, Hrvatica Marija Simović, koja iza sebe ima bogato poslovno iskustvo, ali i jedan reality show.

Marija Simović menadžerica je u deveteročlanom timu novog upravitelja Agrokora, Antonija Alvareza III., koji je tu funkciju preuzeo po želji ruskog Sberbanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ROČIŠTE U RUJNU Bivšem šefu Agrokora Ivici Todoriću odbijen zahtjev za žalbu protiv izručenja Agrokor: Stižu žalbe na nagodbu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Život nakon nogometa Dok je Hrvatska u "srebrnoj euforiji", počele su pljuštati prve tužbe protiv Agrokora

"Drago mi je da sam s vama i nazad u Hrvatsku i član ovog super tima", rekla je Simović, tijekom predstavljanja Alvarezovog tima u utorak.

Marija Simović je stariji direktor u A&M-ovom sektoru za unapređenje korporativnog poslovanja.

Simović je do angažmana u Agrokoru radila u jednoj od najvećih aviokompanija, International Airlines Group (IAG), koja ima 548 zrakoplova, održava letove prema 268 destinacija u svijetu te prevozi više od 100 milijuna putnika godišnje.

Simović je u IAG-u bila voditeljica zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, a prije toga u istoj kompaniji je nadgledala cjelokupnu nabavu te kompanije te uspjela na godišnjoj razini uštedjeti nekoliko desetaka milijuna funti, od troškova koji su bili na razini 13 milijardi funti. Simović je u IAG-u radila od 2014. do 2017. godine.

Simović ukupno ima 25 godina menadžerskog iskustva, a radila je i kao direktorica u britanskom KFC-u, Australskom KFC-u/Taco Bellu te M&A u Australiji na samom početku menadžerske karijere od 1998. do 1999. godine.

Ipak, možda je njezina najzapaženija uloga u javnosti, bila ona u reality showu Undercover Boss, gdje je tajno ušla u lanac restorana Harry Ramsden's, promijenila boju kose iz plave u crvenu te s još jednom menadžericom otkrila razloge lošeg poslovanja tog lanca restorana. U konačnici, Simović otkriva da je problem pada prometa u restoranu zbog novootvorenog trgovačkog centra, koji je odvukao dio gostiju. Situaciju spašava sklapanjem poslova s umirovljenicima.

Marija Simović rođena je u Australiji, kao kći emigranata iz Hrvatske. Diplomirala je matematiku na Sveučilištu tehnologije u Sydneyju, a magistrirala poslovnu ekonomiju na Sveučilištu Macquarie.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene