Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj zabrinuta

Nestalo tijelo Navaljnog? "Rekli su nam, sedmi ste koji danas zovete"

Glasnogovornica Alekseja Navaljnog, preminulog vođe ruske oporbe, tvrdi kako ruska vlada namjerno zadržava njegovo tijelo kako bi prikrili tragove ubojstva.

Tim Alekseja Navaljnog tvrdi da ruska vlada namjerno zadržava njegovo tijelo.

Glasnogovornica Navaljnog, Kira Jarmiš, izjavila je za BBC da njegov tim vjeruje kako je Vladimir Putin naredio smrt aktivista, koji je bio najistaknutiji kritičar ruskog predsjednika.

Pročitajte i ovo Mark Rutte Jasna poruka Glavni kandidat za novog tajnika NATO-a: "Prestanimo cviliti i zanovijetati"

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Sandra Benčić Traže izbore Benčić i Grbin priznali da još nisu razgovarali o koaliciji

"Znamo sigurno da to nije bila samo smrt, to je bilo ubojstvo. Pokušavaju prikriti tragove, zato ne daju tijelo njegovoj obitelji i zato ga skrivaju od njih", tvrdi Jarmiš.

Dodala je da ne zna gdje se nalazi tijelo i kada će biti predano obitelji.

Objasnila je da prema ruskim zakonima tijelo zatvorenika treba biti predano obitelji u roku od dva dana nakon smrti.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Markovu trgu prosvjed na Markovu trgu Žestoke poruke s pozornice: "Plenković je napravio nešto što nije ni Khuen-Héderváry. U pakao s tom bandom lopovskom"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Tvrdi da nije pratio Plenković o prosvjedu: "Svaka šuša misli da može svakoga vrijeđati"

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da odbacuje "pristrane i nerealne" procjene Velike Britanije o uzroku Navaljnog smrti, te odbacilo tvrdnje da se radi o prikrivanju trgova.

U objavi na X-u, Jarmiš je rekla da su bili uvjereni kako je njegovo tijelo u mrtvačnici u Salehardu, gradu u blizini zatvora IK-3.

"Odvjetnik je nazvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je on sedmi koji zove danas. Aleksejevo tijelo nije u mrtvačnici", napisala je glasnogovornica.

Osoblje kaznene kolonije reklo je majci i odvjetniku Alekseja Navaljnog da je najpoznatiji kritičar Kremlja umro od "sindroma iznenadne smrti", objavio je u subotu na X-u Ivan Ždanov, istaknuti saveznik Navaljnog.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene