Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne znamo kako dalje"

"Aleksej Navaljni je ubijen": Glasnogovornica potvrdila njegovu smrt i otkrila nove detalje, traže da se tijelo hitno preda obitelji

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Afp
Glasnogovornica Alekseja Navaljnog Kira Jarmiš potvrdila je njegovu smrt.

"Aleksej Navaljni je ubijen. Njegova smrt nastupila je 16. veljače u 14:17 po lokalnom vremenu, kako je navedeno u službenoj obavijesti Aleksejeve majke", rekla je Kira Jarmiš.

Prema riječima Jarmiš, zaposlenik zatvora izjavio je da se tijelo nalazi u Salehardu gdje su ga odvezli istražitelji Saveznog istražnog odbora radi "istraživanja", javlja Moscow Times.

Suradnici Navaljnog zahtijevali su da se tijelo odmah preda obitelji, te i dalje čekaju službene informacije o uzroku smrti.

"Navaljni je ubijen. Ne znamo kako dalje, ali sigurno ćemo zajedno smisliti nešto. Aleksej će zauvijek živjeti u milijunima srca, u našim mislima i uspomenama. Inače, zašto bismo uopće bili potrebni? Ubojice će biti kažnjene. Nesumnjivo. Nikome nećemo oprostiti", istaknula je glavna ravnateljica Fondacije za borbu protiv korupcije Marija Pevčih.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Optužio Možemo Nikola Grmoja kritizirao provjed: "Inzistirali su da ne budemo tamo"

Aleksej Navaljni preminuo je u sibirskom zatvoru, a kao uzrok smrti zatvorski upravitelj naveo je krvni ugrušak. Navaljni, kao vođa oporbe, služio je 19-godišnju kaznu 1900 kilometara udaljen od Moskve u koloniji IK-3 u Karpu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene