Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Jesam li sad pravi Hrvat?"

FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce

Matejas Jozipović - 1
Matejas Jozipović - 1 Paun Paunovic/Cropix
Aktualno Galerija Matejas Jozipović - 1 Matejas Jozipović - 1 Foto: Paun Paunovic/Cropix Matejas Jozipović - 3 Matejas Jozipović - 3 Foto: Paun Paunovic/Cropix Matejas Jozipović - 5 Matejas Jozipović - 5 Foto: Paun Paunovic/Cropix Matejas Jozipović - 7 Matejas Jozipović - 7 Foto: Paun Paunovic/Cropix +3 Matejas Jozipović - 8 Galerija 1/8 >>
Vijećnik Matejas Jozipović izveo je performans u vijećnici. Stavio je križ na klupu, odjenuo majicu s hrvatskim grbom te postavio hrvatsku zastavu na stol. Potom je okupljene pitao - Jesam li sada pravi Hrvat?

Aktualni sat sjednice Županijske skupštine splitsko-dalmatinske danas je obilježio performans vijećnika Matejasa Jozipovića iz Nezavisne liste mladih, koji je stavio križ na klupu, odjenuo majicu s hrvatskim grbom te postavio hrvatsku zastavu na stol.

"Jesam li sada pravi Hrvat", pitao je okupljene vijećnik iz Baške Vode.

Matejas Jozipović - 1 Matejas Jozipović - 8 Foto: Paun Paunovic/Cropix

Na taj način odgovorio je na prigovore iz redova vladajućeg HDZ-a iz kojeg je zamjereno oporbenim strankama što na zagrebačkom prosvjedu nije bilo obilježja hrvatske države.

Matejas Jozipović - 1 Matejas Jozipović - 10 Foto: Paun Paunovic/Cropix

Odmah je reagirao predsjednik Skupštine, Mate Šimundić (nezavisni).

"Vi vjerska obilježja koristite za PR i političku kampanju, vrijeđate osjećaje drugih! Stavljanje vjerskog simbola netko će krivo protumačiti, to je izrugivanje", poručio je Šimundić, piše Slobodna Dalmacija, a Jozipović mu je uzvratio:

"Ja sam vjernik, gdje to piše u Poslovniku da ne mogu imati križ na klupi?".

Matejas Jozipović - 1 Matejas Jozipović - 5 Foto: Paun Paunovic/Cropix

Potom je ipak sklonio križ, ali ostavio je majicu i zastavu.

Potom je za govornicom postavio pitanje zašto je Županija izdala građevinsku dozvolu načelniku Jošku Roščiću za uljaru u Baškoj Vodi, iako su znali da je to nelegalno, piše Dalmatinski portal. Rečeno mu je da neće dobiti odgovor dok se izruguje simbolima hrvatske države.

Matejas Jozipović - 1 Matejas Jozipović - 9 Foto: Paun Paunovic/Cropix

Vijećnik je ostao u odijelu, a skinuo je majicu s trobojnicom.

"Skrećete temu s bitnog, dok dopuštate kriminal. Dobit ćete prijavu, rekli ste da ćete izdati rješenje za poništiti. Onda se promijenilo mišljenje, izdali ste građevinsku dozvolu, a znali ste da ne smijete. Ili je netko primio novac...", kazao je Jozipović.

Župan Blaženko Boban se naljutio i uzeo mikrofon te rekao vijećniku da se može sramiti zbog izrečenog.

"Tako olako iznositi optužbe bez dokaza! Nećete dobiti odgovor dok se ne ispričate ili mi date dokaz, pa da reagiram prema djelatniku", poručio je Boban.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene