Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija u akciji

FOTO Evo kakvo je sve oružje i streljivo uništeno ovog tjedna u Slunju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' kod Slunja uništena je veća količina oružja i streljiva. Bilo je to prvo ovogodišnje uništavanje.

Oko dvije i pol tone pronađenih ili dragovoljno predanih eksplozivnih sredstava uništeno je ovog tjedna na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' kod Slunja, što je zbog snažne zime bila prva takva akcija ove godine, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno naoružanje Muškarac kupio garažu, kad je počeo čistiti, odmah je nazvao policiju Slika nije dostupna Slavonski Brod: U kanalu pronađena minsko-eksplozivna sredstva

>> VIDEO Spektakularno rušenje nebodera u Švicarskoj

U takozvanim fugasama, odnosno jamama za uništenje eksploziva, uništeno je neispravno pištoljsko, puščano i lovačko streljivo, topničke i minobacačke granate, ručne bombe, protupješačke i protuoklopne mine, tromblonske mine, rakete ručnih bacača, neupotrebljiv eksploziv raznih vrsta, upaljači i pirotehnička galanterija.

Iako se takva uništavanja planiraju jednom mjesečno, to je prvo uništavanje u ovoj godini zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u siječnju, veljači i ožujku, kažu u MUP-u.

Eksploziv su u ponedjeljak, utorak i srijedu uništili djelatnici protueksplozijske službe Uprave policije i više policijskih uprava, uz logističku potporu Hrvatske vojske radnim strojem te osiguranjem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene