Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki interes

Tisuće hrvatskih građana danas su pohodile OVU državnu instituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naime, danas je počeo oprost dugova pa su brojni građani pohrlili u poslovnice Fine.

Fina je u ponedjeljak bila najposjećenija državna institucija. Tisuće građana pohodile su poslovnice diljem Hrvatske kako bi zatražili oprost dugova. Mnogi su došli vidjeti ulaze li uopće u program pa na kraju otišli neobavljena posla jer nisu zadovoljili kriterije. Interes je bio toliki da je u nekim poslovnicama prošlo i do stotinu građana po jednom službeniku.

Pročitajte i ovo Ministar Habijan Izbjegnut štrajk Habijan i sindikat postigli dogovor: Plaće idu gore za deset posto Slika nije dostupna Jakovina i Plišić obišli radove na kanalu Kupa - Korana; ne očekuju poplavu

I Marija Egređija je došla u Finu da joj se oproste dugovi za režije i minus po tekućem računu - ukupno oko 17 tisuća kuna.

FOTO Svijet piše o oprostu duga najsiromašnijim Hrvatima

'Imam malu mirovinu 226 kuna, muž ima 280 kuna, imamo pripomoći od grada po 400 kuna znači to je 800 kuna. S tim se ne može ni živjet mjesec dana a kamoli da se plate još i režije. Ja da radim pa da zaradim dvije tri tisuće kuna ili moja kćer opet bi se moglo nekako platit ali ako se ne radi i nema se gdje radit kako da se plati', rekla nam je Marija.

Otpis duga - pogledajte gdje i kako možete preuzeti dokumente

Marija je samo jedna od tisuća građana koji su diljem Hrvatske pohodili poslovnice Fine zatražiti oprost duga. Mnogi su iz poslovnica otišli neobavljena posla jer nisu zadovoljili kriterije.

Uključile se i Hrvatske vode

U program otpisa uključile su se i Hrvatske vode. Kriteriji isti kao i za sve ostalo. Duguje im više od 12 tisuća građana - ukupno 15 milijuna i 423 tisuća kuna.

'Računamo negdje do dva milijuna kuna u ovoj mjeri da bi bila direktna pomoć građanima koji su u najvećoj potrebi', kaže ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Prvi oprošteni dugovi očekuju se najranije za mjesec dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene