Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Generička kompanija Farmal d.d. izvijestila je danas da će u cijelosti poštivati i provesti svaku sudsku odluku, vezano uz akciju Hipokrat u kojoj je devet osoba uhićeno, uključujući predsjednika uprave te tvrtke s najbližim suradnicima.


Uzimajući u obzir aktualnu situaciju vezano uz pokrenute sudske postupke, u obraćanju hrvatskoj javnosti Farmal ističe da, sukladno zakonskim ograničenjima, ne može iznositi detalje ili davati bilo kakve izjave koje se odnose na pokrenutu istragu i do sada provedene radnje od strane nadležnih tijela.

Nakon privremene onemogućenosti, tvrtka Farmal nastavlja s radom, te će, naglašava se, i dalje uvažavati zakonski propisanu "dobru proizvođačku praksu" i strogo poštivati nacionalne i međunarodne standarde struke.

Vezani članci Počelo suđenje Luki Juretiću za ubojstvo susjeda - 1 Počelo suđenje mladiću koji je od susjeda (92) zatražio brašno pa ga brutalno ubio: "Ne osjećam se krivim" Žrtva silovanja prepoznala Jovana Radana - 9 Šokantna ispovijest žrtve silovatelja iz ratnog Vukovara: "Rekao je da sve nas Hrvatice treba je**ti da rađamo srpsku djecu"

>> Ostojić o kontroli korupcije među liječnicima: 'Bit će sankcija'

U priopćenju se dodaje i kako su sustavi kakvoće te generičke kompanije strogo regulirani i pod konstantnim nadzorom Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

S ponosom ističu važnost tvrtke za hrvatsko gospodarstvo kao i za mnoge obitelji čiji su članovi njihovi zaposlenici te svoj doprinos kvaliteti zdravstvenih usluga u Hrvatskoj. "Kakvoća naših proizvoda, a posebno zdravlje naših pacijenata, bili su i ostat će naši primarni zadaci", zaključuju u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook