Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ime ulazi u pravne spise

Evo što konkretno znači presuda Radimiru Čačiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić jučer je dobio nepravomoćnu uvjetnu kaznu, no njegovo će ime završiti i u hrvatskim pravnim spisima.

'Radimir Čačić kriv je zbog izazivanja prometne nesreće. Zbog toga mu sud izriče kaznu od 22 mjeseca uvjetne kazne zatvora s rokom kušnje od 3 godine', rekla je jučer pri izricanju presude sutkinja na sudu u Kaposvaru. Počini li u te 3 godine prekršaj u Mađarskoj ići će u zatvor.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Četvrti dio velikog predizbornog istraživanja - 2 Tko će sastaviti vladu? Veliko predizborno istraživanje: Ovako bi mogao izgledati Sabor nakon izbora

U Mađarskoj je ostao i bez vozačke dozvole. No, ona mu u Hrvatskoj ipak vrijedi. No, skrivi li prometnu nesreću na hrvatskim prometnicama, presuda izrečena pred
mađarskim sudom, može mu biti tek otegotna okolnost.

'U slučaju da mađarski sud potvrdi presudu, ima ozbiljne implikacije, ukoliko Čačić ponovi kazneno djelo', rekao je odvjetnik Krešimir Škarica. No, za to se već dolaskom na vlast Radimir Čačić pobrinuo i od vožnje odustao.

>> EKSKLUZIVNO Hrvatska odlučila: Čačić mora otići, iz krize možemo i bez njega

Drugom čovjeku u Vladi zasad je, čini se, puno važnija rehabilitacija i brisanje iz mađarskog kaznenog dosjea nakon što uvjetna kazna postane pravomoćna. 'Svatko tko njemu prebacuje u ovoj fazi postupka da je kriv, izlaže se riziku kaznenog progona', rekao je odvjetnik Škarica.

No, u hrvatskim spisima bit će njegovo ime. 'Ulazi, apsolutno, i dan danas se vodi računa da se protiv gospodina Čačića vodi kazneni postupak, a o tome da li je osuđen nema govora, jer nema pravomoćne presude', kaže odvjetnik Branko Šerić.
A kad će do nje doći, ovisi o brzini mađarskog pravosuđa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene