Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radimir Čačić jučer je dobio nepravomoćnu uvjetnu kaznu, no njegovo će ime završiti i u hrvatskim pravnim spisima.


'Radimir Čačić kriv je zbog izazivanja prometne nesreće. Zbog toga mu sud izriče kaznu od 22 mjeseca uvjetne kazne zatvora s rokom kušnje od 3 godine', rekla je jučer pri izricanju presude sutkinja na sudu u Kaposvaru. Počini li u te 3 godine prekršaj u Mađarskoj ići će u zatvor.

Vezani članci Istraživanje o štrajku u prosvjeti (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Što o štrajku misle građani? Sindikate još uvijek podupire većina, a evo koga krive za problem koji već traje mjesecima Brdo troske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zagađeni im voda, tlo, zrak i okoliš: Probleme stvara brdo troske, a ministarstva samo prebacuju lopticu

U Mađarskoj je ostao i bez vozačke dozvole. No, ona mu u Hrvatskoj ipak vrijedi. No, skrivi li prometnu nesreću na hrvatskim prometnicama, presuda izrečena pred
mađarskim sudom, može mu biti tek otegotna okolnost.

'U slučaju da mađarski sud potvrdi presudu, ima ozbiljne implikacije, ukoliko Čačić ponovi kazneno djelo', rekao je odvjetnik Krešimir Škarica. No, za to se već dolaskom na vlast Radimir Čačić pobrinuo i od vožnje odustao.

>> EKSKLUZIVNO Hrvatska odlučila: Čačić mora otići, iz krize možemo i bez njega

Drugom čovjeku u Vladi zasad je, čini se, puno važnija rehabilitacija i brisanje iz mađarskog kaznenog dosjea nakon što uvjetna kazna postane pravomoćna. 'Svatko tko njemu prebacuje u ovoj fazi postupka da je kriv, izlaže se riziku kaznenog progona', rekao je odvjetnik Škarica.

No, u hrvatskim spisima bit će njegovo ime. 'Ulazi, apsolutno, i dan danas se vodi računa da se protiv gospodina Čačića vodi kazneni postupak, a o tome da li je osuđen nema govora, jer nema pravomoćne presude', kaže odvjetnik Branko Šerić.
A kad će do nje doći, ovisi o brzini mađarskog pravosuđa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.