Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor gotovo pa složan

'EU je jamac stabilnosti za Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina saborskih zastupnika u pojedinačnoj je raspravi o vladinoj informaciji o tijeku i rezultatima pregovora o pristupanju Hrvatske EU ocijenila kako je članstvo u EU jamac stabilnosti za zemlje članice, pa tako i za Hrvatsku, koja sredinom 2013. očekuje ulazak u EU.

Dragica Zgrebec (SDP) rekla je da je članstvo u EU cilj svih europskih država i ono znači stabilnost i mir za europske zemlje.

'Možemo biti zadovoljni ili manje zadovoljni kako su se neka poglavlja ispregovarala, međutim kako ćemo voditi svoju politiku gospodarsku, kulturnu, socijalnu i koliko ćemo se stvarno integrirati u EU ovisit će o nama', rekla je Zgrebec.

Davor Ivo Stier (HDZ) je rekao kako je europski put Hrvatske put sistemskih reformi. 'Mnoge su pokrenute tijekom pregovora, ali je činjenica da da su neke i odgođene i zaustavljene', kazao je.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

'Izlazak na referendum najmanje što možemo učiniti'

'Bit će nam omogućeno korištenje fondova, kapital i krediti po povoljnijim uvjetima, te različiti mehanizmi EU koji ću nam omogućiti da bolje obavimo te reforme', ocijenio je Stier.

Petar Baranović (HNS), kazao je kako je izlazak na referendum 'najmanje što možemo učiniti za buduće generacije'.

HDSSB, po riječima zastupnika te stranke Dražena Đurovića, nije protiv EU, ali ne znaju na referendumu za što zapravo glasuju kad zaokruže 'da', a za što glasuju kada zaokruže 'ne'.

'Sve u pregovorima o pristupanju bilo je tajna od samog početka do samog završetka', kazao je Đurović.

Đurovića je podržao i njegov stranački kolega Boro Grubišić rekavši kako bi bilo bolje da krenemo u razmišljanje o tome kako oporaviti gospodarsko stanje i proizvodnju, pa bi onda, kako je kazao, i s Europom i bez nje krenulo punjenje mirovinskog fonda.

Dodao je ipak kako je, bez obzira na sve, HDSSB proeuropska stanka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene