Obitelji napala novinare Provjerenog (Foto: dnevnik.hr)
Obitelji napala novinare Provjerenog (Foto: dnevnik.hr)

Ovotjedno Provjereno donosi snimke s Općinskog suda u Bjelovaru gdje je donesena nepravomoćna presuda protiv Nenada Šajnovića i njegove majke Ane Šajnović zbog prijetnji i napada na novinarsku ekipu Provjerenog.


Šajnoviću je za niz kaznenih djela određena objedinjena kazna od godinu i tri mjeseca zatvora, a njegova je majka dobila šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.

Optužnica ih je teretila da su prijetili kako bi zastrašili novinarsku ekipu, a Nenada Šajnovića i za teške tjelesne ozljede u pokušaju, no ova je obitelj na sudu imala drugačiju priču. Padale su suze, ali i optužbe.

"Ona je mene bacila u grabu, svih njih šestero su me nagurkavali", rekla je Ana Šajnović koja je za iskaze ekipe Provjerenog tvrdila da su – laži.

Nenad Šajnović uvjeravao je sutkinju kako mu se na teret stavljaju djela koja nije počinio, a onda je u suzama upitao: "Mogu se ispričati gospođi, je li može da se izvinem gospođi?"

U prilog obrani optuženih svjedočila je i Danijela Sužnjević, žena brata Nenada Šajnovića, koja je tvrdila da je sve gledala s balkona i da nikakvih prijetnji nije bilo.

Vezani članci Uzeli im status udomitelja, ali ostavili štićenice (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Baku Elizabetu ne žele istjerati na cestu: "Nećemo ju izbaciti, ne bismo ni mačku ni psa. Ona je Božje stvorenje" Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5 Jeziva ispovijest žene koja je prošla kroz nezamislivi pakao: "Vrištala sam, ali što sam se više branila, to je on bio agresivniji"

No na kameri Provjerenog, koja je zabilježila cijeli događaj, jasno je da na balkonu, kao ni na prozorima, nije bilo nikoga. Svi svjedoci obrane, mahom rodbina Šajnovića, pozvani su kako bi opovrgnuli da je netko od optuženih prijetio novinarskoj ekipi Provjerenog, no neki su odbili svjedočiti.

Snimku cijele priče iz sudnice pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30 na Novoj TV.

Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.