Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništeno 30% stabala

Gradonačelnik Splita: ''Marjan je svetinja i nema svoje cijene''

Marjan (Foto: Dnevnik.hr)
Marjan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marjan (Foto: Dnevnik.hr) Marjan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U priloženom videu možete pogledati ekskluzivne snimke iz zraka na kojima je vidljivo što je potkornjak učinio Marjanu.

Prema procjenama, najmanje 30 posto stabala na Marjanu zaraženo je potkornjakom. Zbog iznimno lošeg stanja šume na Marjanu, u Splitu je zasjedao Stožer civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sječa stabala na Marjanu Borbi protiv potkornjaka pridružili se i vojnici, Krstičević poručio: "Misija nam je pomoći narodu u nevolji" Sječa stabala na Marjanu (Dnevnik.hr) ''Nikakava mehanizacija'' Počela je velika sječa stabala na Marjanu, u pomoć doveli i - konje

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u utorak je proglasio izravnu opasnost od nastanka elementarne nepogode zbog napada potkornjaka.

Uklanjanje stabala trebalo bi u najboljem slučaju trajati do travnja, bit će uključeno 300 ljudi iz različitih organizacija, a moguće je da će biti korištena i pomoć radnih konja. Do utorka bi trebao biti donesen operativni plan.

''U suzbijanju ovoga problema se suočavaju sve snage koje su nam na raspolaganju, uključujući i Hrvatsku mornaricu, koja je danas bila ovdje i stavila se na raspolaganje. Bit će uključen MUP, GSS i sve raspoložive službe'', rekao je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Pojavile su se indicije da bi nakon sječe šume na Marjanu moglo doći do gradnje. ''To je gotovo nemoguće. Dok sam gradonačelnik definitivno to neću dopustiti ni raspravu o tako nečemu, a kamoli omogućiti nekome da spekulira s time. Odlučno odbijam svaku mogućnost bilo kakve gradnje, odnosno izostanak obnove šume koja je trebala odavno biti napravljena'', kaže Opara.

''Marjan je svetinja i nema svoje cijene. Bude li trebalo dodati i osigurati dodatna sredstva, budite sigurni d ćemo to i učiniti'', zaključuje Opara.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene