Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teška noć u Zagrebu

Teško opečeni u požaru plina: Hospitalizirani na odjelu za opekline KBC-a Sestre milosrdnice

Dvojica radnika "Vodoopskrbe i odvodnje" koji su u utorak navečer zadobili teške opekline u požaru u Frankopanskoj ulici, zadržana su na liječenju u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na odjelu za opekline.

"Dvojica su lakše ozlijeđena i pušteni su na kućno liječenje dok su dvojica zadržana na Odjelu opeklina jer imaju teške tjelesne ozljede, ali nisu životno ugroženi", potvrdio je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić.

"Zasad se primjenjuje konzervativno liječenje, infuzija, antibiotici, oblozi, previjanje rana te nije u planu neko veće kirurško zbrinjavanje", dodao je Vagić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DRAMA U SREDIŠTU ZAGREBA Tomašević nakon velikog požara najavio istragu: "Treba istražiti što se dogodilo, ovo se ne pamti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPET BUKNULO Još dva požara u Zagrebu, vatrogasci uputili važno upozorenje

Pri sanaciji vodovodne cijevi u Frankopanskoj ulici u utorak navečer je puknula plinska cijev i došlo je do zapaljenja plina. U jednom trenutku plamen je bio viši od 10 metara i zahvatio je tramvajske žice.

Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 23:17, a intervencija je završila u 3:50. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP-a Grad Zagreb.

Na mjesto događaja sinoć je došao i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je rekao kako je nedopustivo da se tako nešto događa te da treba istražiti što se točno dogodilo. Najavio je da će, ako je došlo do greške u proceduri - odgovorni biti sankcionirani.

Zagrebački holding jutros je izvijestio da je zbog radova na vodoopskrbnom sustavu bez vode dio potrošača u Frankopanskoj ulici, a opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. Zbog oštećenja plinovoda u Frankopanskoj ulici koje je nastalo uslijed građevinskih radova na navedenoj lokaciji potrošačima prirodnog plina privremeno je obustavljena opskrba.

Također, tramvaji linija 12 i 13 prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene