Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET BUKNULO

Još dva požara u Zagrebu, vatrogasci uputili važno upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu ujutro zagrebački vatrogasci opet su izašli na teren. Došlo je do požara u konobi u Heinzelovoj ulici. Ozlijeđenih nije bilo. U Jurkovićevoj ulici zapalio se napušteni objekt.

U srijedu ujutro u jednoj konobi u Heinzelovoj ulici u Zagrebu izbio je požar, a prema prvim informacijama, zapalila se mast. Ozlijeđenih nije bilo. 

Na intervenciju je upućeno 12 vatrogasaca s tri vozila za gašenje požara. Nakon što je požar saniran, iz zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe upozorili su da "neočišćen ventilacijski sistem koji je obložen slojem masti i prljavštine doprinosi povećanom riziku od požara". Naročito je opasan ventilacijski sistem kuhinja ili prostora koji služe za pripremu hrane, jer uz povećan rizik od požara također postoji i opasnost od raznih zaraza, ističu.

"Neugodan miris iz kuhinjskih napa posljedica je prljavog ventilacijskog sistema u kojemu je došlo do razvijanja bakterija u sloju masnoća i prljavštine kojima je ventilacijski sistem obložen. Povišena temperatura i masnoće odlična su podloga za razvijanje bakterija te mogu uzrokovati razne infekcije i bolesti", navode vatrogasci.

Pročitajte i ovo Požar plina u Frankopanskoj POŽAR UGAŠEN OKO 2 SATA VIDEO/FOTO Drama u Zagrebu: Bager probio plinsku cijev u Frankopanskoj, plamen bio visok 10 metara. Ozlijeđena četiri radnika

Pročitajte i ovo Požar na vagonu u Zagrebu na terenu vatrogasci VIDEO/FOTO Gusti dim nad Zagrebom: Zapalili se vagoni na Glavnom kolodvoru

Upozoravaju da se ventilacijski kanali u ugostiteljskim objektima moraju čistiti najmanje jednom godišnje, a ventilacijski kanali u prostorijama gdje se priprema hrana svaka tri mjeseca. Naglašavaju i da je svaki ugostiteljski objekt dužan voditi evidenciju o tome.

Požar u napuštenom objektu

U srijedu oko 9 sati vatrogasci su dobili dojavu o požaru u napuštenom objektu u Jurkovićevoj ulici te su izašli na teren. Prema prvim informacijama, zapalio se krov.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene