Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POŽAR UGAŠEN OKO 2 SATA

VIDEO/FOTO Drama u Zagrebu: Bager probio plinsku cijev u Frankopanskoj, plamen bio visok 10 metara. Ozlijeđena četiri radnika

Aktualno Galerija Požar plina u Frankopanskoj Požar plina u Frankopanskoj Foto: DNEVNIK.hr Požar plina u Frankopanskoj Požar plina u Frankopanskoj Foto: DNEVNIK.hr Požar plina u Frankopanskoj Požar plina u Frankopanskoj Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar plina u Frankopanskoj Galerija 1/4 >>
U utorak je u kasnim večernjim satima došlo do zapaljenja plina u Frankopanskoj ulici u Zagrebu nakon što je bager prilikom radova pogodio plinsku cijev. Ozlijeđeno je četvero ljudi. Na mjesto nesreće stigao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Plamen je ugašen nešto prije dva sata ujutro i stanari su pušteni da se vrate kućama.

Radovi u Frankopanskoj ulici u Zagrebu u utorak kasno navečer uzrokovali su probijanje plinovoda i zapaljenje plina, potvrđeno je za DNEVNIK.hr iz JVP-a Zagreb.

Kako doznajemo, tijekom radova bager je pogodio plinsku cijev, pa se plin zapalio. Vatrogasci su hitno upućeni na mjesto događaja. Plamen je bio visine veće od 10 metara, pa su se štitile zgrade i hladili strojevi i okolina. Na teren su izašli i ZET-ovci te policija, a tramvajski promet na tom je dijelu obustavljen.

Pregorjele su tramvajske žice, koje su pale na pod i stoga je bilo velikog iskrenja. Vozač bagera ozlijeđen je i hitno je prevezen u bolnicu. Neslužbeno doznajemo da je ozlijeđeno ukupno četvero ljudi te da ih je hitna pomoć zbrinula. To je kasnije potvrdilo i Ravnateljstvo civilne zaštite, koje je izvijestilo da su ozlijeđena četiri radnika.

Na nekim su stanovima popucala stakla. Na mjesto nesreće ubrzo je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Kako doznajemo, bilo je u planu da se stanarima koji žive u neposrednoj blizini osigura alternativni smještaj dok se mjesto nesreće ne osigura, no do toga, srećom, nije moralo doći. Gradska plinara uspjela je oko 1:20 zatvoriti ventil te se plamen smanjio, a oko 1:45 više nije bilo otvorenog plamena.

Na mjestu događaja je 18 vatrogasaca sa sedam vozila, izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Požar na vagonu u Zagrebu na terenu vatrogasci VIDEO/FOTO Gusti dim nad Zagrebom: Zapalili se vagoni na Glavnom kolodvoru

Pročitajte i ovo Požar u tvornici u Bihaću ne zna se uzrok VIDEO/FOTO "Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu": Izgorjela tvornica u Bihaću, oglasila se i hrvatska Civilna zaštita

Podsjetimo, u utorak je predvečer puknuo cjevovod u Frankopanskoj, pa je bez vode bio dio građana. Bagerist je tijekom radova u cilju sanacije cjevovoda pogodio plinovod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene