Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novinari u štrajku

Duka pozvao na solidarnost s novinarima Glasa Istre i Radija 101

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske pozvali su sve novinare da se solidariziraju s novinarima Glasa Istre i Radija 101.

'Kriza u medijima traje godinama, a kulminirala je ekonomskom krizom. U Hrvatskoj nema medija u kojem nisu ugrožena egzistencijalna prava novinara', istaknula je u svojoj podršci Gabrijela Galić, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske. Predsjednik HND-a Zdenko Duka istaknuo je kako je novinarstvo nesporno javno dobro te bi kao takvo trebalo imati porezne i financijske olakšice.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

>> Radnici Glasa Istre spremni za štrajk

>> 'Radio 101 neće biti niti prigušen niti ugašen!'

Inače, novinari Glasa Istre u štrajk kreću jer im je oduzeto pravo na kolektivno pregovaranje, a novinari Radija 101 jednodnevni štrajk pokreću radi činjenice da ne primaju plaće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene