Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno 12 slučajeva ospica

HZJZ apelira: ''Ako iz bilo kojeg razloga sumnjaju da su se zarazili ospicama, preporučujemo građanima da ne odlaze odmah kod liječnika''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest slučajeva ospica utvrđeno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 25. svibnja do 10. lipnja, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo te pozvali sve sa simptomima koji mogu upućivati na ospice da se telefonom jave svom liječniku, a roditelje da cijepe necijepljenu djecu.

Kao početne su simptome ospica iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo istaknuli povišenu temperaturu, curenje nosa, kašalj, crvenilo očiju.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

''Ako iz bilo kojeg razloga sumnjaju da su se zarazili virusom ospica, npr. bili su u kontaktu s osobom oboljelom od ospica ili s osobom koja je imala osip uz povišenu tjelesnu temperaturu ili su u zadnja tri tjedna od pojave simptoma bili u zdravstvenoj ustanovi, preporučujemo građanima da ne odlaze u ordinacije liječnika obiteljske medicine, pedijatara, zavode za hitnu medicinu već da se prvo telefonom jave svom liječniku obiteljske medicine ili pedijatru i pojasne im simptome“, stoji u obavijesti.

''Ako je sumnja opravdana, liječnik obiteljske medicine ili pedijatar uputit će pacijenta direktno na Infektološki odjel dubrovačke Opće bolnice i to na stražnji ulaz bolnice, a pritom treba paziti da budu u kontaktu sa što manjim brojem ljudi“, ističu iz Zavoda.

Pozvali su sve roditelje, skrbnike i staratelje da cijepe svu necijepljenu djecu, a na cijepljenje su pozvani i svi nezaštićeni zdravstveni radnici i radnici dječjih vrtića. Naime, Dječji vrtići Dubrovnik u dogovoru sa Zavodom su u ponedjeljak donijeli preporuku roditeljima necijepljene djece da ih cijepe u što kraćem roku, kao i da ostanu kod kuće do 26. lipnja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene