Ospice u dubrovačkoj bolici (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Ospice u dubrovačkoj bolici (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Voditelj Odjela infektologije u Općoj bolnici Dubrovnik dr Stjepan Đuričić izvijestio je kako je potvrđeno oboljenje od ospica kod još dviju pacijentica, tako da ukupni broj oboljelih trenutačno iznosi osam.


U subotu su u dubrovačku bolnicu stigle još dvije pacijentice za koje je nakon medicinskih provjera utvrđeno da također boluju od ospica.

Vezani članci Potres kod Dubrovnika (Foto: EMSC) Snažan potres od 4,4 po Richteru noćas zatresao područje Dubrovnika: "Bilo je strašno. Probudilo me" Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Spremačica (40) u Dubrovniku opelješila poslodavce: Ukrala je nakit, odjeću, posteljinu, ukrase, novac...

Kako nam je to potvrdio i dr Đuričić, prva pacijentica (56) je žena iz Komina koja je, sa sumnjom na ospice, u petak 8. lipnja poslijepodne primljena na Hitnu pomoć u Pločama, te je potom proslijeđena u Opću bolnicu Dubrovnik na daljnju obradu.

Za nju je utvrđeno kako je nedavno, tijekom dolaska u dubrovačku bolnicu zbog osnovnog liječenja od maligne bolesti, boravila u bolnici te se tom prilikom i ozlijedila. Druga pacijentica je žena (44) iz Stona koja je, kako je utvrđeno, bila u bliskom kontaktu s prvooboljelom osobom koja je upravo iz Stona i u kojem se oboljela nakon posjete Kosovu.

"Ovih osam slučajeva oboljenja od ospica već se vodi kao mala epidemija, odnosno kao epidemija manjeg opsega. Nadamo se kako će u takom malom opsegu i ostati", rekao je infektolog dr Stjepan Đuričić za Dubrovački vjesnik.