Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dubrovačkoj bolnici

"Mala epidemija": Još dva slučaja ospica, broj oboljelih narastao na osam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj Odjela infektologije u Općoj bolnici Dubrovnik dr Stjepan Đuričić izvijestio je kako je potvrđeno oboljenje od ospica kod još dviju pacijentica, tako da ukupni broj oboljelih trenutačno iznosi osam.

U subotu su u dubrovačku bolnicu stigle još dvije pacijentice za koje je nakon medicinskih provjera utvrđeno da također boluju od ospica.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda

Kako nam je to potvrdio i dr Đuričić, prva pacijentica (56) je žena iz Komina koja je, sa sumnjom na ospice, u petak 8. lipnja poslijepodne primljena na Hitnu pomoć u Pločama, te je potom proslijeđena u Opću bolnicu Dubrovnik na daljnju obradu.

Za nju je utvrđeno kako je nedavno, tijekom dolaska u dubrovačku bolnicu zbog osnovnog liječenja od maligne bolesti, boravila u bolnici te se tom prilikom i ozlijedila. Druga pacijentica je žena (44) iz Stona koja je, kako je utvrđeno, bila u bliskom kontaktu s prvooboljelom osobom koja je upravo iz Stona i u kojem se oboljela nakon posjete Kosovu.

"Ovih osam slučajeva oboljenja od ospica već se vodi kao mala epidemija, odnosno kao epidemija manjeg opsega. Nadamo se kako će u takom malom opsegu i ostati", rekao je infektolog dr Stjepan Đuričić za Dubrovački vjesnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene