Policija u Dubrovniku uhitila članove zločinačkog udruženja koji su preprodajom kokaina zaradili najmanje 32 milijuna kuna.

Galerija


Dubrovačka policija uhitila je tri hrvatska i jednog talijanskog državljanina za koje je utvrđena sumnja da su prometovali kokainom i podebljali bankovni račun za najmanje 32 milijuna kuna. Protiv svih je podignuta kaznena prijava.

Kriminalističko istraživanje rezultiralo je uhićenjem troje hrvatska državljanina, 59-godišnjaka, 55-godišnjaka i 44-godišnjaka te jednog 50-godišnjeg državljanina Italije. Trojica Hrvata su uhićeni tijekom jučerašnjeg dana na području Zagreba i Metkovića, a talijanski državljanin se od lipnja nalazi u pritvoru, kada je u njegovom vozilu pronađeno gotovo 25 kg kokaina.

''Utvrđena je osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili'', piše u izvješću PU dubrovačko-neretvanske.

Organizator je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle se droga distribuirala po Hrvatskoj i Italiji.

Dubrovačka bolnica Konačno objavljeni rezultati inspekcije: Iz dubrovačke bolnice danima nisu obitelj obavijestili o smrti pacijenta

Racija u noćnom klubu Pogledajte snimku otkrivanja ilegalnog noćnog kluba u Zagrebu: Nisu se nosile maske, pronađen je i pištolj...

Protiv svih četvero osoba podnesena je kaznena prijava te se talijanski državljanin nalazi u dubrovačkom zatvoru, a hrvatski državljani su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.