Tri desetljeća duga agonija mještana slavonskog sela Krndija, okončana je.

Galerija


Podsjetimo, cijelo selo bilo je u vlasništvu države, stoga mještani nisu posjedovali kuće u kojima žive. No od danas su vlasnici svojih domova. Odluku o darovanju nekretnina Općini donio je ministar državne imovine, koji je danas prošetao Krndijom i potpisao ugovor o darovanju naselja. Selo Krndija nekada je imalo 3000 stanovnika. Danas ih je svega 20-ak.

Vezani članci Goran Marić (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Goran Marić: "Zakon nije stranački, ideološki niti je kartelski, nego je od nacionalnog interesa" Državna imovina na prodaju (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Ministar Marić potvrdio za Dnevnik Nove TV: Bivše Todorićevo ljetovalište s heliodromom i teniskim terenom ide u zakup

Stanovnica Krndije Rosa Pop sretna je što je dočekala ovaj trenutak. “Drago nam je stvarno nam je drago, a evo da je malo ranije bilo opet, al i ovo je dobro“, izjavila je Pop. Josipa Perić se slično osjeća. “Sad sam barem svoj na svom. Sretna sam“, kaže Perić.

Načelnica Općine Punitovci Jasna Matković obuhvatila je njihove osjećaje u jednoj rečenici. “Najveća sreća je našim mještanima Krndije koji od danas više nisu ni na nebu ni na zemlji. Danas su svoj na svome“, rekla je Matković.

Ministar državne imovine Goran Marić dijeli njihovu sreću. “Danas sam presretan kao i oni što smo mogli potpisat ovaj ugovor, što smo u vrlo kratkom roku riješili ono što 30 godina nije riješeno. Što su stvorene pretpostavke da imaju svoj dom na svojoj zemlji“, zaključio je Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr