Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni državni odvjetnik

Dražen Jelenić: "Ne znam hoće li se protiv Žalac pokrenuti kazneni postupak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je u srijedu da se još provode izvidi o prometnoj nesreći ministrice Gabrijele Žalac, a nije mu poznato hoće li u tom slučaju biti pokrenut kazneni postupak.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima na temelju izvješća policije provodi izvide i prikuplja relevantne činjenice je li prometna nesreća posljedica nečije krivnje", kratko je odgovorio Jelenić o mogućnosti da se pokrene kazneni postupak protiv ministrice Žalac.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić Nakon suspenzije Mason u DORH-u: Dražen Jelenić vratio se na posao Josipa Čulina na sudu - 8 Deset pokajnika Rimac nakon suda: "Poštujem institucije i svoju domovinu. Istina će nas osloboditi"

Nije dao izravan odgovor ni na pitanje o mogućnosti da općinsko državno odvjetništvo utvrdi kaznenu odgovornost Žalac, nakon što je policija to odbacila.

"Državno odvjetništvo provest će svoj dio postupka pa će donijeti i svoje zaključke i o tome će sigurno izvijestiti javnost. S obzirom da se radi o izvidima koji su tajni, ne mogu govoriti o sadržaju tih izvida, kao ni o tome koliko će trajati", izjavio je Jelenić novinarima u prigodi obilježavanja 25 godina partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke u dvorani Lisinski.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac nakon prometne nesreće kada je, vozeći bez valjane vozačke dozvole koja je istekla u lipnju 2016. godine, automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu, ponudila je premijeru Plenkoviću ostavku, no on je nije prihvatio pa ona i dalje ostaje na ministarskoj dužnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene