Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arkanovac gradonačelnik Jagodine

Dragan Marković: Hrvatskoj zbog Oluje treba stopirati ulazak u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Oluji je ubijeno ili nestalo 2000 Srba, a 220.000 ih je protjerano. Za prijem u EU potrebni su dobrosusjedski odnosi ' naglašava gradonačelnik Jagodine.

Gradonačelnik Jagodine, Dragan Marković Palma, izjavio kako bi Europska unija trebala stopirati prijem Hrvatske u EU sve dok ona ne prestane slaviti Oluju kao državni praznik, piše beogradski B92.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu - 4 više od 70 nestalih Strašne posljedice oluje: Obilne kiše ubile su gotovo 60 ljudi Obilježavanje operacije Bljesak dogodilo se na današnji dan Munjevita akcija Bljesak: Za manje od 32 sata hrvatski vojnici oslobodili su zapadnu Slavoniju, odmazda je bila krvava

'Bruxelles treba stopirati ulazak Hrvatske u EU, ne zato što Hrvatska ne poštuje srpske žrtve, već zato što ne poštuje presudu Haaškog tribunala kojom je utvrđeno da je operacija Oluja bila udruženi zločinački pothvat', rekao je Marković svojoj Televiziji Palma plus dodajući kako je 'Haaški tribunal zbog operacije Oluja koja je izvedena zbog protjerivanja srpskog stanovništva iz Kninske krajine, u travnju ove godine osudio Antu Gotovinu na 24, a Mladena Markača na 18 godina zatvora', ali je smetnuo s uma kako su presude nepravomoćne.

'U operaciji Oluja prije 16 godina ubijeno je ili nestalo oko 2.000 Srba, a protjerano oko 220.000. Imajući u vidu te podatke i činjenicu da su uvjeti za prijem u EU suradnja s Haaškim tribunalom i dobrosusjedski odnosi, onda EU ne bi trebala šutjeti, već stopirati ulazak Hrvatske u Uniju',  mudruje ovaj bivši pripadnik Arkanovih paravojnih postrojbi koji se hvali što je 'branio Srbe u Hrvatskoj'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene