Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritvor za osumnjičenog

DORH se oglasio o smrti vojnika u Požegi: Naložena obdukcija tijela

Privođenje osumnjičenika
Privođenje osumnjičenika Foto: Nenad Opacak/Cropix
Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu izvijestilo je kako je u nedjelju 16. travnja u njihovim prostorijama ispitan 20-godišnjak kao osumnjičenik za počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je osumnjičenom istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a državno odvjetništvo izdalo je nalog za obdukciju tijela žrtve te će donijeti rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić Bori se za život Napad na vojnika snimile kamere: "Radi se o brutalnom cipelarenju"

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 15. travnja 2023. oko 2:15 na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, nakon kraće prepirke s državljaninom Republike Hrvatske (2001.), u cilju da mu nanese ozljede teške naravi, zadao mu više snažnih udaraca u predjelu glave i tijela uslijed kojih je zadobio ozljede teške naravi koje su dovele do ugrožavanja njegova života te je 16. travnja 2023. preminuo u Općoj županijskoj bolnici Požega od posljedica zadobivenih ozljeda", stoji u priopćenju ŽDO-a Slavonski Brod.

Pročitajte i ovo Uhićenje mladića u Požegi - 2 Napad na vojnika Liječnici mu dali drugi život, ali on je kratko trajao: "Pričao sam s ocem preminulog, on je slomljen"

Pročitajte i ovo Požega - 1 Vojnik je preminuo Mještani u nevjerici nakon brutalnog napada: "Kako neće šokirati? Događaj je užasan"

Prema rezultatima istrage Policijske uprave požeško-slavonske, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta, a potom napustio mjesto napada.

Ozlijeđeni 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega, gdje su se liječnici borili za njegov život. No zbog teških ozljeda umro je u nedjelju ujutro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene