Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na vojnika

Liječnici mu dali drugi život, ali on je kratko trajao: "Pričao sam s ocem preminulog, on je slomljen"

Aktualno Galerija Tin Kovačić Tin Kovačić Foto: DNEVNIK.hr Uhićenje mladića u Požegi - 3 Uhićenje mladića u Požegi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenje mladića u Požegi - 2 Uhićenje mladića u Požegi - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uhićenje mladića u Požegi - 1 Galerija 1/4 >>
Mladi vojnik koji je pretučen u Požegi preminuo je jutros u bolnici. Mladić kojeg se sumnjiči za brutalno premlaćivanje doveden je na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Preminuo je 21-godišnji vojnik kojeg je pretukao i na parkiralištu ostavio 20-godišnjak koji je kratko nakon dojave o zločinu i priveden jer je policija brzo utvrdila što se dogodilo.

Mladići su tu noć zajedno izašli u grad jer su, prema onome što kažu sumještani, bili nerazdvojni od djetinjstva te su zajedno igrali i za lokalni nogometni klub.

Pročitajte i ovo Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Bočkaj Uskoro odluka suca Mladić koji je brutalno pretukao preminulog vojnika doveden u Županijsko državno odvjetništvo

O najnovijim informacijama o ovom događaju uživo u Vijesti Dnevnika Nove TV u 17 sati izvijestio je reporter Tin Kovačić.

"Osumnjičeni mladić trenutačno se nalazi u Slavonski Brod jer je nakon smrti došlo do prekvalifikacije kaznenog djela te je on priveden u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu", rekao je.

"Teško je razgovarati o motivima. Njih dvojica su cijeli život bili prijatelji i zajedno su igrali nogomet u klubu u Eminovcima, napadač na poziciji golmana, a usmrćeni mladić na poziciji stopera. Današnja njihova utakmica je odgođena te je u općini Jakšić proglašen dan žalosti", dodao je.

Uhićenje mladića u Požegi - 2 Tin Kovačić (Foto: DNEVNIK.hr)

Zajedno su, istaknuo je Kovačić, izašli van u noćni izlazak, bili u kafiću, a zatim je uslijedio napad.

"Motivi uistinu nisu ni bitni jer znamo kako je slučaj završio i za to nema opravdanja. Razgovarao sam i s ocem preminulog koji je iz Njemačke, gdje radi, zajedno sa suprugom došao u Eminovce. On je uistinu potresen čovjek, jedna slomljena osoba koja je kroz suze govorila", rekao je reporter.

"Liječnici su mladića reanimirali i u vozilu Hitne pomoći, zatim i u bolnici. Uspjeli su ga reanimirati, podarili mu novi život, ali on je kratko trajao", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragično prekinut život Banožić i Hranj izrazili sućut nakon smrti vojnika: "Jakov je bio jedan od onih hrabrih mladića"

Na kraju je javljanja rekao kakva kazna očekuje napadača.

"Hrvatski zakon za ovakvo kazneno djelo predviđa od tri do 15 godina zatvora. Kolika će kazna na kraju biti, ovisit će o okolnostima slučaja", rekao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene