Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog napada na vojnika

Sudac odobrio prijedlog DORH-a: Određen istražni zatvor za 20-godišnjaka zbog mogućeg utjecaja na više svjedoka

Privođenje mladića osumnjičenog zbog smrti hrvatskog vojnika
Privođenje mladića osumnjičenog zbog smrti hrvatskog vojnika Foto: Nenad Opacak / CROPIX
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar odredio je u nedjelju jednomjesečni istražni zatvor za 20-godišnjaka koji je u subotu u Požegi nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske koji je u nedjelju preminuo.

Muškarcu koji je u subotu u Požegi nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske je sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar odredio jednomjesečni istražni zatvor

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno osobito teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Razlog za određivanje istražnog zatvora je mogućnosti štetnog utjecaja na svjedoke", rekao je nakon zatvorenog istražnog ročišta sudac Vidmar, zamjenik predsjednice Županijskog suda u Slavonskom Brodu

Osumnjičen je da je u subotu oko 2:15 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjeg mladića, pripadnika Hrvatske vojske.

Pročitajte i ovo Dalibor Bauer Za Dnevnik Nove TV Zamjenik načelnika o napadu na vojnika: "Nije se radilo o ozbiljnom verbalnom sukobu, ali posljedice su najteže"

Nakon ročišta na Županijskom sudu, okrivljenikova odvjetnica po službenoj dužnosti Anita Pezer najavila je da će uložiti žalbu na određivanje istražnog zatvora.

"Okrivljeni je tijekom davanja iskaza detaljno objasnio sve okolnosti slučaja i obzirom na to u pravnom smislu smatram da nema razloga za određivanje istražnog zatvora. U roku od tri dana ćemo uložiti žalbu gdje ćemo detaljno istaknuti sve okolnosti zbog kojih nije bilo razloga za određivanje istražnog zatvora", izjavila je Pezer.

Prema rezultatima istrage Policijske uprave požeško-slavonske, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta, a potom napustio mjesto napada.

Ozlijeđeni 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su se liječnici borili za njegov život. No, zbog teških ozljedama umro je u nedjelju ujutro.

Pročitajte i ovo Dalibor Bauer Za Dnevnik Nove TV Zamjenik načelnika o napadu na vojnika: "Nije se radilo o ozbiljnom verbalnom sukobu, ali posljedice su najteže"

Dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi jutros je izjavio da su "tijekom jučerašnjeg jutra primili 21-godišnjeg mladića u kritičnom stanju koji je nakon reanimacije primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su se liječnici 24 sata borili za njegov život. Međutim borba nije bila uspješna i on je umro jutros u 9:20 sati".

"Radilo se o ozljedama glave i neurokranije", dodao je dr. Vukoja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene