Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivio prometnu nesreću

Ravnatelj policije otkrio je li bilo zataškavanja u slučaju pijanog policajca i što će biti s njim: "Rigorozni smo..."

Reporter Domagoj Mikić s ravnateljem policije Nikolim Milinom razgovarao je o tome što policija misli o stanju na cestama, kriminalu u zemlji, migrantima, ali i kako napreduje istraga o onima koji su u kanti za smeće ostavili dijete.

Ravnatelj policije Nikola Milina reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić upitao je li bilo zataškavanja u slučaju policajca koji je vozio pijan, ušao u krivi smjer i skrivio prometnu.

"Nije bilo zataškavanja, to nije moguće jer je državno odvjetništvo odmah bilo obaviješteno. Zamjenica državnog odvjetnika radila je očevidne radnje. Poštujemo neovisnost institucija", odgovorio je ravnatelj policije Milina.

"U vezi s policajcem u tijeku je kriminalističko istraživanje. Sustav smo koji se rigorozno postavio u situacijama u kojima su policijski službenici u kršenju ili kažnjivom ponašanju.

Godišnje imamo oko 500 disciplinskih postupaka, a policijski službenik, koji je bio van službe, u procesu je kao i svaki drugi građanin. Poduzeli smo sve, ništa se nije prepustilo slučaju", uvjerava ravnatelj Milina.

Upitan o razbijanju narkolanaca u Dalmaciji rekao je da policija postiže rezultate na području suzbijanja droga na području cijele zemlje.

"To se vidi po rezultatima i našim objavama. Posvećeni smo razbijanju zločinačkih udruženja, policija na godišnjoj razini procesuira gotovo 30 udruženja. Neka od njih su povezana s kriminalitetom droga, organiziranim kriminalitetom pa i drugim kaznenim djelovanjima.

Želio bih čestitati kolegama na ovim rezultatima", rekao je.

Prokomentirao je i suradnju policije s drugim službama.

"Međunrodna suradnja i razmjena podataka uvijek je neizostavna, kako unutar Europske unije, tako i s partnerima izvan nje. Hrvatska policija prednjači u vezi balkanskog kartela i kriminalnih udruženja koja se bave isključivo kriminalitetom droga", pohvalio je hrvatsku policiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika zarada Kako je pala migrantska ruta kraj Plitvičkih jezera? Sve je otkrio najbliži suradnik vođe krijumčara

Upitan o tome kakva je situacija s migracijama, Milina je rekao kako, unatoč migracijskom pritisku, ove je godine očito smanjenje ukupnog broja nezakonitih migracija za 41 posto, smanjenje traženja azila za 43 posto, ali je zato očito povećanje krijumčarenja.

"953 krijumčara i pomagača uhićena su već ove godine. To je rezultat sustavnog rada i međunarodne suradnje. U operativnu akciju Zebra, koju predvodi hrvatska policija na ovoj ruti, uključilo se više europskih zemalja. Očekujem i dalje dobre rezultate", podijelio je Milina.

U prometu u posljednja 24 sata poginulo je još troje ljudi. Ravnatelj Milina o tome je rekao kako policija čini sve kako bi prevenirala, i preventivnim i represivnim mjerama, stradavanja.

"Ove godine već je stradalo 29 motociklista, što je povećanje. Stradalo je i osam stanih državljana.

I dalje ćemo ulagati iznimne napore, kako vikend akcijama, tako i svakodnevnim, kako bismo pridonijeli boljoj sigurnosti prometa.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća - 4 Tragične vijesti Stručnjak o hororu na našim cestama: "To je sumanuto i obijesno..." Neki poručuju: "Stravično, plaše nas njihovi zvukovi"

Prošla godina bila je najbolja godina, osim one pandemijske, što se tiče broja stradalih u prometu. Sada svjedočimo povečanju stradalih, ali očekujemo da ćemo mjerama i sudjelovanjem svih ostalih sudionika, i to smanjiti.

Želim podsjetiti sve sudionike u prometu da se pridržavaju pravila i da ne svjedočimo svaki dan ovakvim stradanjima u prometu", obratio se ravnatelj svim sudionicima u prometu.

Upitan o tijeku istrage o malenome dječačiću, koji je u međuvremenu i udomljen, pronađenom u kanti za smeće u Zaprešiću, Milina je rekao kako je istraga i dalje u tijeku te da će javnost biti pravovremeno o tome obaviještena.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene