Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločinačko udruženje

Pad narkobande u Dalmaciji: Otkriveni detalji uhodanog biznisa koji je ekipi donio milijun eura

Šesnaestero osumnjičenih godinama je iz Nizozemske u Hrvatsku prevozilo razne vrste droga koje su prodavali na području Splita i Zadra.

USKOK je na temelju kaznene prijave PU splitsko-dalmatinske i pribavljenog dokaznog materijala iz inozemstva donio rješenje o provođenju istrage protiv 15 hrvatskih državljana i jednog državljanina Slovenije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 Golemi propusti Odvjetnik o slučaju Danke Ilić: "Mi ne možemo više govoriti da je dijete ubijeno, istraga će se svake sekunde obustaviti"

Osumnjičene se tereti da su tijekom 2020. i 2021. godine u Hrvatskoj, Sloveniji i drugim zemljama članicama EU-a nabavljali i preprodavali kokain, heroin, amfetamin i konoplju. Drogu su prevozili iz Slovenije i Nizozemske u Hrvatsku, skladištili u Splitu i Benkovcu te preprodavali na području Splita i Zadra, stoji u priopćenju USKOK-a.

Na taj je način nabavljeno i preprodano gotovo 30 kilograma kokaina, 11 kilograma amfetamina, 35 kilograma konoplje te dva kilograma heroina, čime su zaradili više od milijun eura, koje su međusobno podijelili.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan - 2 Uhićeno devet članova Akcija USKOK-a: Otkriveni detalji o vođi narkobande - jedno je svojevrsno iznenađenje

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvanaestero okrivljenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve objasnio Ravnatelj DHMZ-a priznao: "To radimo samo mi i nitko drugi u Europi, a opasno je i neučinkovito"

Splitska policija izvijestila je kako je u utorak uhićeno devet osoba, svi hrvatski državljani, a četiri osobe obuhvaćene istraživanjem od ranije se nalaze u zatvoru. Devet uhićenih (37-godišnjak, dvojica 45-godišnjaka, dvojica 40-godišnjaka, dvojica 41-godišnjaka, 32-godišnjak i 42-godišnjakinja) predano je pritvorskom nadzorniku, a za tri osobe još se traga, navodi se u priopćenju.

Aktualno Zbog njih mještani ne izlaze iz kuća: "Shvatile su da se ne moraju bojati ljudi" Divlje svinje - 1 Divlje svinje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Divlje svinje - 2 Divlje svinje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Divlje svinje - 3 Divlje svinje - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Divlje svinje - 4 Hrvatska Zbog njih mještani ne izlaze iz kuća: "Shvatile su da se ne moraju bojati ljudi" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene