Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragične vijesti

Stručnjak o hororu na našim cestama: "To je sumanuto i obijesno..." Neki poručuju: "Stravično, plaše nas njihovi zvukovi"

Aktualno Galerija Prometna nesreća - 1 Prometna nesreća - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Prometna nesreća - 2 Prometna nesreća - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Prometna nesreća - 3 Prometna nesreća - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Prometna nesreća - 4 Prometna nesreća - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prometna nesreća - 5 Galerija 1/5 >>
Na hrvatskim prometnicama život su izgubile još tri osobe. Među njima su i dva motociklista u Dalmaciji. Stanje na cestama provjerila je reporterka Bruna Papić.

Još jedna tragična noć na prometnicama. U samo deset minuta razmaka na širem splitskom području smrtno su stradala dva motociklista. Jedan u Glavicama kod Sinja, a drugi u Omišu, predio Ivašnjak.

U oba slučaja vozači su izgubili nadzor nad vozilom. Jedan se zaletio u zid, drugi u stablo.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Splitu Tragedija na cesti: Motociklist sletio s ceste i poginuo

"To su sumanuto brze vožnje koje su obijesna vožnja, i to za više od 50 km/h brže nego što je dopuštena brzina", rekao je prometni stručnjak Željko Marušić.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske registrirana je trećina hrvatskih mopeda i motocikala. Od početka godine devet vozača izgubilo je živote.

"Mislim da je to i splet okolnosti jer su naše prometnice primarno klizave, poprilično zapuštene", smatra Saša.

"Mislim da bi trebalo postrožiti prometne policajce u kvartovima, da se nešto na tom području poradi", predlaže Maja.

Splitska policija jučer je zaustavila 159 vozača mopeda i motocikala. Sankcionirano je njih čak 133.

"Najvažnija je prevencija izvjesnost kažnjavanja. Dakle, spoznaja motociklista da više ne bi smjeli kršiti prometne propise bez rizika kažnjavanja. Za ovakve sumanute vožnje treba oduzimati motocikle jer to je obijesna vožnja i propisati zatvorsku kaznu", rekao je Marušić.

Pročitajte i ovo Više od 1200 motorista obilježili Praznik rada održavanjem tradicionalne Budnice proslava praznika rada Buka 1200 motora probudila Bjelovarčane: "Ovo je prekrasno"

Na potezu između Makarske i Omiša, a posebno vikendom, cesta se pretvara u trkaću stazu.

"Stravično, to je... plaše me njihovi zvukovi. Svaki put prođem sa stresom kad oni prođu", priznaje Snježana.

"A sad kako polažem vidio sam da su neki isto malo ludi. Piče okolo, ovo-ono. Meni to nije lijepo, ne sviđa mi se", kaže Toma.

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama smrtno je stradalo sedam osoba. Rano jutros u Bjelovaru je stradala i 69-godišnja vozačica osobnog automobila, a uzrok nesreće utvrdit će se po nalazu obdukcije.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene