Scena iz Memorijalnog centra Srebrenica - pOtočari (Foto: Armin Durgut/Pixsell)
Scena iz Memorijalnog centra Srebrenica - pOtočari (Foto: Armin Durgut/Pixsell) Foto: Armin Durgut/Pixsell

Nakon presude Radovanu Karadžiću oglasila se i hrvatska Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Leon Sulić Oglasio se Leon Sulić: "Milanović laže, nisam nikad bio u firmi Kontinental niti znao za gospođu Grabar-Kitarović" Severina (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) O slučaju Severina - Popović oglasili se iz udruge B.a.B.e. i inicijative Spasi me: ''Ovo je nasilje nad djetetom''

"Pozdravljamo odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove o dosuđivanju Radovanu Karadžiću kazne doživotnog zatvora. Smatramo da je genocidna namjera za uništenje Muslimana i Hrvata postojala u cijeloj Bosni i Hercegovini pa tako i u Sarajevu te drugih šest općina navedenih u optužnici, što vijeće nije utvrdilo.

Dok čekamo presude u slučajevima Stanišić i Simatović kao i u slučaju Mladić izražavamo zabrinutost zbog narušenog povjerenja u Bosni i Hercegovini. Posebno nas brinu posljedice nedavnog usvajanja deklaracije 8. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora kojom se osporava presuda Tribunala u predmetu Prlić i drugi, te odbacivanja izvještaja Komisije o zločinima u Srebrenici od 10. do 19. srpnja 1995. godine od strane prvo vlade, a onda i skupština Republike Srpske, koji su sami usvojili 2004., kojom se osporavaju presude u predmetima za genocid u Srebrenici pred Tribunalom i pravosuđem Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju.