Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EDUARD ČENGIJA

Ratni zapovjednik o prepirkama između Milanovića i Plenkovića: "Katastrofa, predsjednik je trebao biti zajedno s nama"

Aktualno Galerija Eduard Čengija - 3 Eduard Čengija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr Eduard Čengija - 2 Eduard Čengija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eduard Čengija - 1 Eduard Čengija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Eduard Čengija - 4 Galerija 1/5 >>
Dubrovnik svečano obilježava 30. obljetnicu "Oslobađanja juga Hrvatske", kojim je 1992. deblokiran Grad i oslobođeno 1.200 kilometara. Okupili se se brojni branitelji, generali, ali i politički vrh.

Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić javila se uživo sa Straduna gdje je razgovarala s ratnim zapovjednikom Eduardom Čengijom.

"Svi mi koji smo bili u mimohodu, i svi oni koji nisu mogli doći, ponosni smo. Od 1. listopada pa do 6. prosinca stalno se nešto kupi oko srca. Prema tome, to su dani ispunjeni emocijama. Danas nam nitko nije mogao pokvariti raspoloženje", kazao je Čengija u Dnevniku Nove TV.

Osvrnuo se i na činjenicu da predsjednik Zoran Milanović nije bio pozvan na svečanu obljetnicu.

"Katastrofa. To što predsjednik nije pozvan na ovu svečanost, to je katastrofa. Predsjednik je danas trebao biti zajedno sa nama na polaganju vijenca, trebao je biti zajedno sa nama i u teatru. Dakle, to prepucavanje, odnosno tu svoju taštinu su trebali ostaviti za neki drugi dan. Ovo su dani slave, ovo su dani ponosa, tako se trebamo svi ponašati. Vjerojatno svi oni koji su učestvovali u tim prepucavanjima, da su bili 1992. godine ovdje, zajedno sa nama, to ne bi napravili. Ako ništa drugo, bar zbog onih 450 poginulih branitelja koji su poginuli na ovom dubrovačkom području", rekao je Čengija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nastavak prepucavanja Plenković nije ostao dužan Milanoviću: "Divlji, nekulturni primitivac koji vrijeđa. Sve je samo ne normalan"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTVRDIO URED PREDSJEDNIIKA Milanović nije pozvan na 30. obljetnicu oslobođenja juga Hrvatske, no on će ipak doći

Na pitanje o tome kada će se stvari promijeniti i kada će prepucavanja prestati, Čengija je odgovorio: "Neće nikada. Dok su oni na vlasti, oni su svrha sami sebi. Prema tome, oni ne vide da štete sebi prvenstveno. Ali, to me nije briga. Štete cijeloj Hrvatskoj i mislim da je to sramota, zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene