Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što su napisali?

Dnevnik Nove TV doznaje: SOA odgovorila na predsjedničine optužbe o korupciji u tajnim službama!

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, SOA je odgovorila na predsjedničine optužbe o korupciji u tajnim službama.

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić poslao je očitovanje Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Još nema odgovora poduzimaju li što policija i DORH nakon upozorenja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u tajnim službama.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Bliži se kraj mandata Zoran Milanović pisao Plenkoviću: Predložio Daniela Markića za vršitelja dužnosti ravnatelja SOA-e Andrej Plenković Brzi odgovor Plenković: "Milanović me zadnji put zvao prije 150 godina"

SDP-ova šefa Odbora zanima hoće li i što poduzeti po tom pitanju. Očekuje da Grabar Kitarović potkrijepi svoje tvrdnje i da to bude tema Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Ja vas sad pitam trebamo li biti zabrinut? Itekako treba biti zabrinut. Jer ako čelnica govori tako nešto, onda možete misliti što se stvarno događa", rekao je Ranko Ostojić

Na pitanje hoće li policija istražiti izjave predsjednice o korupciji u tajnim službama, ministar unutarnjih poslova Davor  Božinović odgovara: "Nije posao ministra da tumači izjave, pogotovo izjave koje su date u kampanji. Policija u svakom trenutku radi svoj posao."

Predsjednica u čijoj su nadležnosti tajne službe i čije šefove imenuje u dogovoru s premijerom - o toj temi danas nije željela govoriti.

Svoju izjavu sa sučeljavanja komentirala je dan nakon sučeljavanja. 

''Što se tiče korupcije, ona je nažalost sveprisutna u društvu, ona nije samo u politici. Ali meni je najviše zabrinjavajuće kada je prisutna u onim agencijama koje bi se trebale baviti borbom protiv korupcije'', kazala je kandidatkinja i aktualna šefica države Kolinda Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima novinarima dan nakon što je na sučeljavanju na javnoj televiziji rekla da se bori protiv korupcije u sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Objasnila je da je mislila na postupak protiv bivših čelnika VSOA-e Darka Grdića i Ognjena Preosta, koje se optužuje za pronevjeru novca.

Bivši čelnik VSOA-e Darko Grdić u srijedu je putem svoje odvjetnice priopćio da je predsjednica Republike na njegov račun iznijela niz teških neistina i zlonamjernih tvrdnji i time izvršila izravan pritisak na neovisnost pravosuđa i pokušaj utjecaja na pravosudna tijela u sudskom postupku.

Odvjetnik Ognjena Preosta Nenad Strukan u srijedu je priopćio da je predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj izjavi o njegovu klijentu povrijedila presumpciju nevinosti i namjerno izvršila izravan utjecaj na rad Vrhovnog suda RH, koji tek mora odlučiti je li Preost kriv zbog kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene