DNEVNIK.hr
DNEVNIK.hr Foto: DNEVNIK.hr

Pokrenut 10. srpnja davne 2006. godine kao prvi domaći video news portal, DNEVNIK.hr danas slavi veliki 15. rođendan i to kao jedan od najjačih online medija u Hrvatskoj.


U doba kada su brzina objave i dostupnost sadržaja na svim digitalnim platformama od krucijalne važnosti za svakog čitatelja, vizija DNEVNIK.hr-a je biti njihov prvi izbor kada su u pitanju pravovremene, provjerene i objektivne informacije.

Vrhunski tim novinara i urednika portala, koji razumije potrebe čitatelja i specifičnosti online kanala, u sinergiji s najjačim informativnim programom u zemlji, onim Nove TV, od samih je početaka postavljao standarde online izvještavanja, kontinuirano donosio novitete osluškujući potrebe čitatelja te pokretao različite projekte za boljitak zajednice.

Njihova nastojanja čitatelji su prepoznali i svakodnevno nagrađuju svojim povjerenjem, što dokazuje i povijesni rekord kojeg je DNEVNIK.hr ostvario u siječnju 2021., kada je, kao najčitaniji portal dostigao 2.118.966 stvarnih korisnika. Brojka je to kakvu nikada nije imao nijedan news portal u Hrvatskoj otkako postoji mjerenje. Nadalje, kao najčitaniji domaći portal u lipnju, DNEVNIK.hr u ljeto je ušao s čak 2.034.509 stvarnih korisnika, jedini među konkurencijom prešavši brojku od dva milijuna.

''Tijekom 15 godina brusili smo pristup čitateljima, koristili dostupne alate i tehnologije kako bismo bolje razumjeli njihove želje i potrebe i kako bismo na njih što bolje odgovorili. Okolnosti i navike čitatelja su se mijenjale, a danas kada je brzina informacije često nauštrb točnosti i kada se svakodnevno borimo s fake newsom, odlučniji smo nego ikada biti provjereni izvor vijesti za čitatelje.

Iako smo još uvijek u tinejdžerskim godinama, razmišljamo i djelujemo zrelo, imamo pregršt novih ideja, snagu, volju i ambiciju biti još bolji u budućnosti i razvijati se tehnološki i sadržajno, ali i u društveno odgovornom smjeru'', izjavila je v.d. glavne urednice Lana Ružičić.

Tijekom svoje povijesti, DNEVNIK.hr prednjačio je i na društvenim mrežama. Primjerice, Twitter profil portala, otvoren 2009. godine, do danas je narastao u najjači medijski brend na ovoj platformi, s preko 230.000 pratitelja, a 2016. DNEVNIK.hr pokrenuo je prve live vijesti u Hrvatskoj putem svoje Facebook stranice.

Osim najnovijih vijesti iz zemlje i svijeta, snaga DNEVNIK.hr-a leži i u drugim sadržajima koje nudi čitateljima kroz povezane nišne portale, redom najuspješnije u njihovim segmentima.

COVID potvrda, ilustracija Ekskluzivno doznajemo: Uskoro na snagu stupa novo pravilo za dobivanje COVID potvrde, pogledajte što se mijenja

DNEVNIK.hr ljeto je započeo kao najčitaniji domaći news portal Zahvaljujući vama DNEVNIK.hr je ljeto započeo kao najčitaniji domaći news portal

2008. pridružio mu se danas najčitaniji ženski lifestyle portal u Hrvatskoj, Zadovoljna.hr, dvije godine kasnije i sportski portal Gol.hr, 2013. dio grupacije postaje i danas najčitaniji domaći Gastro&travel portal Punkufer.hr, a godinu nakon i Zimo.hr kao portal koji donosi vijesti iz poslovnog svijeta te iz svijeta tehnologije i znanosti.

Naravno, tu je i popularni Showbuzz.hr koji svakodnevno donosi vijesti iz svijeta poznatih i slavnih, a koji je u lipnju oborio rekord u broju pregleda stranica i njome dvostruko nadmašio konkurenciju.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju