DNEVNIK.hr ljeto je započeo kao najčitaniji domaći news portal
DNEVNIK.hr ljeto je započeo kao najčitaniji domaći news portal Foto: DNEVNIK.hr

Portal DNEVNIK.hr ljeto je započeo kao najčitaniji news portal u Hrvatskoj. U lipnju je tako ostvario rezultat od čak 2.034.509 stvarnih korisnika te rast u broju posjećenosti stranica od 10,6 posto u odnosu na prošli mjesec.


Sjajne rezultate zabilježili su i povezani specijalizirani portali koji čitateljima nude najbolji sportski, zabavni i lifestyle sadržaj. Tako portal zadovoljna.hr drži prvo mjesto među portalima posvećenim ženama i po broju stvarnih korisnika (1.142.256) i po broju pregleda stranica (19.629.363). Jedinstveni projekt portala zadovoljna.hr, Zadovoljna akademija, koji promiče cjeloživotno učenje i osnaživanje žena, u lipnju je uspješno zatvorio svoju petu sezonu, s odabranih 50 polaznica koje upravo pohađaju edukacije.

Najpopularniji specijalizirani portal za putovanja i gastronomiju, punkufer.hr, u lipnju je posjetilo 790.976 stvarnih korisnika, dok su njegove stranice pregledane 3.587.701 puta. Ovaj je portal u lipnju pokrenuo i dva važna projekta: #neokolišaj, ekološki osviještenu kampanju kojoj je cilj educirati čitatelje o zaštiti prirode te promovirati i potaknuti na recikliranje i zero waste filozofiju, te Punkufer preporuka - interaktivnu kartu Hrvatske na kojoj se mogu pronaći preporuke za destinacije, prirodne ljepote i restorane.

U mjesecu koji je obilježilo nogometno prvenstvo, sportski portal gol.hr je s brojkom od 1.031.661 stvarnih korisnika ostvario rast od 66,3 posto u odnosu na prošli mjesec, što je najveći skok u njegovoj kategoriji. Showbuzz.hr, portal koji donosi zanimljivosti iz svijeta poznatih i slavnih, već drugi mjesec zaredom obara vlastiti rekord po broju pregleda stranica i u mjesecu iza nas on je iznosio 56.350.038, čime je dvostruko nadmašio konkurenciju. Jedan od popularnih sadržaja ovog portala svakako je i urnebesno zabavan Fakap serijal Mie Kovačić i Ide Prester, koji je ostvario više od 2,5 milijuna pregleda.

Portal DNEVNIK.hr može se pohvaliti i dobrim rezultatima na društvenim mrežama – na Facebook stranicama ostvareno je više od 20 milijuna video pregleda, a na službenim kanalima Facebooka, Instagrama i Twittera, portal ima više od milijun pratitelja.

Izvori: Gemius Audience, lipanj 2021.; Facebook Insights, Instagram Insights, Twitter Analitycs.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju