Hrvatska u zelenom na novoj karti ECDC-a
Hrvatska u zelenom na novoj karti ECDC-a Foto: Screenshot

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je najnoviju koronakartu Europe, na kojoj je Hrvatska označena zelenom bojom.


Karta po bojama prikazuje 14-dnevnu incidenciju (stopu zaraženih) koronavirusa u pojedinoj europskoj zemlji na 100.000 stanovnika, a zelena boja kojom je označena Hrvatska znači da imamo povoljnu epidemiološku situaciju.

Vezani članci Valentina Baus - 3 Hrvatska je na novoj koronakarti u crvenom. No što to znači za Hrvate, ali i turiste koji su još kod nas? Koronakarta, 9. rujna Objavljena nova koronakarta: Cijela Hrvatska je u crvenom

Uz Hrvatsku je i veći dio Europe zelen. Narančastom bojom označeni su dijelovi Skandinavije i Španjolske i Irska, a veći dio Španjolske, Portugal i Cipar se crvene.

 

 

ECDC objavljuje kartu kao pokazatelj turistima i putnicima je li sigurno ići u neku zemlju. To su dobre vijesti za Hrvatsku, koja se oslanja na turističku sezonu, a dvije dalmatinske županije posljednjih tjedana bilježile su porast novozaraženih. Riječ je o Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, zbog čega su turistički djelatnici strahovali od prekida sezone.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju