Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmogodišnja djevojčica iz Argentine koja je prije šest dana teško ozlijeđena u bazenu dubrovačkog hotela Neptun, kada joj je kosa zapela o rešetke usisne cijevi te je nekoliko minuta bila pod vodom i bez svijesti, sada je izvan životne opasnosti, doznaje se na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split.


'Djevojčica je izvan životne opasnosti. Diše sama i komunicira sa svojim roditeljima i medicinskim osobljem. Stanje joj se poboljšava, a prognoze su dobre. Već imamo plan i za njen povratak kući, no prvo mora ojačati', izjavio je dr. Julije Meštrović, voditelj Jedinice za intenzivno liječenje splitskog KBC-a.

Vezani članci Dubrovačka bolnica Novi incident u dubrovačkoj bolnici: Liječnici se posvađali na jutarnjem sastanku. Bilo je prijetnji, intervenirala je i policija Napredak izgradnje Pelješkog mosta - 1 Na gradilištu Pelješkog mosta ima se što i vidjeti. Otkriveno i kad će na tehnički pregled

>> Dubrovnik: Djevojčica koja se ozlijedila u bazenu se oporavlja

Djevojčica (8), državljanka Argentine, je nastradala prošlog utorka kupajući se na vanjskom bazenu hotela Neptun. Djetetu je kosa zapela za rešetku usisne cijevi bazena zbog čega je nekoliko minuta ostala pod vodom bez svijesti. Kupači s bazena i osoblje hotela uspjeli su je izvući i započeti reanimaciju do dolaska Hitne pomoći, nakon čega je prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik, a potom helikopterom u KBC Split.

Očevid su obavili dubrovačka policija i županijski državni odvjetnik. Istraga koju provodi Županijsko državno odvjetništvo je u tijeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook