Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosa zapela za cijevi

Djevojčica stradala na bazenu u Dubrovniku izvan životne opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnja djevojčica iz Argentine koja je prije šest dana teško ozlijeđena u bazenu dubrovačkog hotela Neptun, kada joj je kosa zapela o rešetke usisne cijevi te je nekoliko minuta bila pod vodom i bez svijesti, sada je izvan životne opasnosti, doznaje se na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split.

'Djevojčica je izvan životne opasnosti. Diše sama i komunicira sa svojim roditeljima i medicinskim osobljem. Stanje joj se poboljšava, a prognoze su dobre. Već imamo plan i za njen povratak kući, no prvo mora ojačati', izjavio je dr. Julije Meštrović, voditelj Jedinice za intenzivno liječenje splitskog KBC-a.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

>> Dubrovnik: Djevojčica koja se ozlijedila u bazenu se oporavlja

Djevojčica (8), državljanka Argentine, je nastradala prošlog utorka kupajući se na vanjskom bazenu hotela Neptun. Djetetu je kosa zapela za rešetku usisne cijevi bazena zbog čega je nekoliko minuta ostala pod vodom bez svijesti. Kupači s bazena i osoblje hotela uspjeli su je izvući i započeti reanimaciju do dolaska Hitne pomoći, nakon čega je prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik, a potom helikopterom u KBC Split.

Očevid su obavili dubrovačka policija i županijski državni odvjetnik. Istraga koju provodi Županijsko državno odvjetništvo je u tijeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene