Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U malo više od dvije godine

Direktor iz Preloga oštetio tvrtku za više od dva milijuna eura: Novac sebi isplaćivao na račun

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Direktor trgovačkog društva iz Preloga u periodu nešto dužem od dvije godine oštetio je tvrtku za više od dva milijuna eura.

Osumnjičeni direktor oštetio je trgovačko društvo iz Preloga za više od dva milijuna eura.

Kako javljaju iz PU međimurske dovršeno je kriminalističko istraživanje započeto temeljem kaznene prijave trgovačkog društva iz Preloga te zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Pročitajte i ovo Upozorenje za tsunami nakon potresa upaljen alarm Upozorenje za tsunami u Japanu: Niz potresa u Tihom oceanu, najjači bio 6,1 po Richteru

Utvrđeno je da je 45-godišnjak iz Preloga počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je muškarac u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Preloga od siječnja 2021. do svibnja 2023. godine sklopio nekoliko ugovora o zajmu s pripadajućim aneks ugovorima s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist.

Prema njegovom nalogu kao direktora, temeljem tih ugovora izvršen je prijenos novčanih sredstava sa žiroračuna spomenutog trgovačkog društva na njegove osobne tekuće račune. Osim toga, na taj tekući račun izvršene su mu i isplate u gotovini putem blagajne trgovačkog društva.

Pročitajte i ovo Antonela i Marko Baković Kakva tuga Suprug preminule Hrvatice očajnički zavapio iz bolničkog kreveta: "Gdje mi je supruga? Želim je vidjeti!"

Na taj način sebi je pribavio značajnu imovinsku korist te oštetio trgovačko društvo iz Preloga u neto iznosu većem od dva milijuna eura.

Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene