Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Bivši šef poliklinike kolegama izgrebao aute i pošarao ih sprejem: Priznao i zašto je to radio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bivši ravnatelj Stomatološke poliklinike u Splitu Ante Ćurić priznao je da je oštetio automobile bivših suradnika, za što ga tereti i optužnica, a Općinsko državno odvjetništvo u Splitu od suda traži da ga kazni s devet mjeseci zatvora te da naloži isplatu naknade za štetu u iznosu od 2900 eura.

Ante Ćurić, bivši ravnatelj Stomatološke poliklinike u Splitu, priznao je da je u razdoblju od listopada prošle godine do siječnja 2023. oštetio pet automobila u vlasništvu njegovih kolega.

Optužnica navodi kako je sprejem zlatne i srebrne boje išarao i oštrim predmetom izgrebao vozila u vlasništvu Svjetlane Stazić, tadašnje šefice računovodstva poliklinike, Ivana Kovačića, bivšega gradonačelnika Omiša, i Joška Badrova, tadašnjeg šefa Stručnog vijeća i kirurgije. Osim što je šarao i grebao vozila, na jednom je Audiju otvorio i iskrivio poklopac rezervoara goriva.

Nadzorne kamere poliklinike snimile su ga dok je grebao Peugeot Svjetlane Stazić krajem prosinca, a tijekom ispitivanja na policiji sve je priznao.

"Nakon sjednice koju smo imali nisam mogao doći k sebi od takvog izdajničkog ponašanja ljudi. Nakon tih svih problema koji su se događali u ustanovi, gdje su to ljudi koji su bili moji najbliži suradnici, bio sam naprosto šokiran da netko može tako postupati.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin iz minute u minutu Putin se prvi put oglasio o padu aviona: "Prigožin je napravio ozbiljne pogreške"

Ja sam bio ravnatelj, Kovačić je u početku bio moj zamjenik, došla je Stazić koju sam ja imenovao, dok je Badrov bio šef Stručnog vijeća i kirurgije. Prvi put mi se u životu dogodilo da se osjetim izdanim, a to i sada osjećam i pun sam gorčine.

I onda, kad sam se spustio, bio je nekakav bezbojni sprej u poliklinici i 'prošao sam', ali tog spreja danas više i nema. U tom momentu, baš s gorčinom i osjećajem prijevare, naprosto sam reagirao impulzivno i žao mi je" rekao je Ćurić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 3 Nesretan slučaj Tragedija u Dalmaciji: Utopila se djevojčica, pokušali su je reanimirati

Na toj sjednici prošlog ljeta Stazić je upozorila da se u poliklinici naplaćuju usluge koje nigdje nisu zavedene, a o sumnjama u nepravilnosti u radu poliklinike javno je progovorio i Ivan Kovačić. Ćurić je potom u listopadu 2022. tvrdio da je sve pokrenuto kako bi se spriječio njegov reizbor te je nakon njegova mandata Stazić imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja. Ona je i postavila nadzorne kamere nakon što su oštećena vozila i podnijela kaznenu prijavu, nakon čega je troje djelatnika poliklinike ispitano u travnju, svibnju i lipnju 2023. godine.

Podignuta je optužnica protiv Ćurića u kojoj je predložena uvjetna kazna jer nije bio prije osuđivan, a osim naknade štete predlaže se da optuženi plati i troškove postupka od 260 eura.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene