Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nema ni proračuna

Optužio župana Komadinu: "Besramno koristi županiju za svoje interese, vodi ju kao kartel!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnik primorsko-goranske Županijske skupštine Dinko Beaković (HDZ) ustvrdio je na konferenciji za novinare u Rijeci kako se primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, izjavom da je u situaciji kad u skupštini nema dovoljne većine za donošenje odluka odgovornost oporbe gotovo jednaka odgovornosti pozicije, razotkrio i dokazao da županiju vodi kao kartel.

Beaković je ustvrdio da je Komadina uzurpirao sve institucije pod okriljem županije, a sad traži potporu oporbe.

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

"Župan koristi županijski proračun i županijske ustanove za zbrinjavanje članova svoje političke stranke, partnera i simpatizera. Na besraman način koristi županiju i sve njezine ustanove da bi eliminirao oporbu, koja sad ima jednak broj vijećnika kao i pozicija", rekao je.

Unatoč takvom omjeru političke snage, oporbi nije želio dati nijedno mjesto u nadzornim odborima, upravnim vijećima, školskim odborima i upravama ustanova kojima je županija osnivač.

S obzirom na to da predloženi županijski proračun za 2019. godinu nije prihvaćen na sjednici skupštine u četvrtak, očekuje se donošenje još jednog prijedloga proračuna do kraja godine, što omogućuje zakon, te razgovori župana sa svim političkim akterima u Županijskoj skupštini.

Na pitanje novinara što bi bili uvjeti HDZ-a, Beaković je odgovorio kako samostalno neće razgovarati, nego samo s cjelokupnom oporbom.

Na pitanje očekuje li izbore za Županijsku skupštinu ako se proračun ne donese u zakonskom roku, odgovorio je kako ne očekuje jer je župan, kako je rekao, "dovoljno snalažljiv i naći će ruku koja će glasovati za".

Na glasovanju o županijskom proračunu protiv je bilo 19 vijećnika, jedan je bio suzdržan, za su bila 23 vijećnika, a da bi se prihvatio proračun, trebala su 24 glasa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene