Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uskoro novi pokušaj

Komadina na mukama: Pao mu proračun zbog bolesne punice delničkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na glasanju o proračunu za 2019. godinu na sjednici Županijske skupštine primorsko-goranski župan Zlatko Komadina nije dobio dovoljan broj ruku i bit će prisiljen do kraja godine predložiti novi prijedlog proračuna.

Za proračun su glasala 23 vijećnika SDP-ove koalicije, 19 ih je bilo protiv, uključujući i Hrvoja Burića, a jedan vijećnik bio je suzdržan. Za prolaz proračuna bila su potrebna 24 glasa.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci" Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države

Sve se zakompliciralo u trenutku kad je delnički gradonačelnik, nezavisni Ivica Knežević, napustio vijećnicu s obrazloženjem da mu je punica bolesna. U SDP-ovu savezu ovaj su put računali na njegov glas za proračun, s obzirom na to da su prihvatili njegov amandman o sredstvima za delničku školu i dvoranu. Unatoč dogovoru, Knežević je otišao i proračun je pao. Ovaj put protiv je bio i Burić, koji je prošle godine podržao proračun, piše Novi list.

Zakon dopušta da župan do 31. prosinca izađe s još jednim prijedlogom proračuna, što će Komadina i učiniti. ''U situaciji kad u Skupštini nema dovoljne većine za donošenje odluka, odgovornost oporbe gotovo je jednaka našoj odgovornosti'', komentirao je nakon glasanja župan Zlatko Komadina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene