Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRETRAGA I DRONOM

Detalji pada Cessne na Braču, stiže i glavni istražitelj: "Gusta šuma, strmi predio. Morali su se probijati kroz taj gustiš"

Aktualno Galerija Srđan Kušćević, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split, i Sofija Preljvukić Srđan Kušćević, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split, i Sofija Preljvukić Foto: DNEVNIK.hr +0 Srđan Kušćević, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Galerija 1/2 >>
U utorak nakon 9 sati, na otoku Braču, blizu pustinje Blaca, pao je avion Cessna. U njemu su bili pilot, državljanin Srbije, i dvoje putnika, stariji muškarac i žena iz Austrije. Svi su preživjeli pad i prevezeni su helikopterom u splitsku bolnicu. S Brača se uživo javila reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić, koja je razgovarala s nadležnim službama.

"Ono što neslužbeno saznajemo je da je u pitanju bio panoramski let. Čini se čak da je gospođi danas bio rođendan", izvijestila je reporterka Sofija Preljvukić i dodala kako u zračnoj luci kažu samo da su poletjeli oko 9:10, a već oko 9:30 čulo se za nesreću.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Pad aviona na Floridi Očekuje se istraga VIDEO Avion se srušio na kuću na Floridi: Broje se mrtvi, izbio je i veliki požar

"Neslužbeno saznajemo i da su izgubili kontakt s radarom", kazala je reporterka i za više detalja pitala Srđana Kušćevića iz Civilne zaštite.

"Operativni centar zaprimio je dojavu o padu zrakoplova na otoku Braču, na širem području Pustinje Blaca, nakon čega je županijski centar 112 Split aktivirao sve žurne službe da izađu na teren tako da su vatrogasci i hitna pomoć u vrlo kratkom roku došli i počeli pretragu terena", kazao je Kušćević.

Vatrogasci su reporterki Dnevnika Nove TV kazali da avion nije mogao pasti na gorem mjestu. Područje Pustinje Blaca je šumovito, ima makije, kamenjar i provalija. Teren je komentirao i Kuščević.

"Tako je. Gusta šuma, strmi predio. Tako da su se oni morali probijati kroz taj gustiš. Čak su i s dronom vršili pretragu. Za divno čudo u vrlo kratkom roku uspjeli su locirati zrakoplov i pronašli su tri osobe koje su bile ozlijeđene, ali pri svijesti", rekao je Kušćević.

Helikopter nije mogao doći do same lokacije već su vatrogasci, radi sigurnosti, procijenili da se ljudi izvuku s te pozicije i da se prebace na obližnji aerodrom na Braču odakle su vojnim helikopterom prevezeni u splitsku bolnicu.

Istražitelji stižu na Brač

Što je uzrokovalo pad Cessne, trebala bi rasvijetliti istraga, koju će voditi glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin. U popodnevnim satima putovao je na Brač sa svojom ekipom.

"Dosta brzo nakon polijetanja je pao, odnosno prisilno sletio, na takav teren da to slijetanje nije moglo dobro proći, tako da je avion uništen", kazao je za Dnevnik Nove TV glavni inspektor Petrin te otkrio koji su sljedeći koraci inspekcije.

"Mi stižemo na Brač. Tamo će se raditi očevid, vjerojatnije da će se sutra jer danas neće biti vremena. Treba prijeći na Brač i onda pješice do mjesta, nije blizu ceste, u kamenjaru je, nepristupačan je teren", rekao je i dodao kako će istraga sigurno potrajati nekoliko mjeseci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene