Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više vruće

VRLO VELIKA OPASNOST Uskoro stiže novi toplinski val

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas će temperature blago pasti, ali već od srijede Hrvatska se vraća u 'crveno'.

Danas nas očekuje blagi pad temperatura.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U unutrašnjosti danju ne bi trebalo biti tako vruće kao proteklog vikenda. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 31 i 35 stupnjeva. Prevladavat će sunčano, a u središnjim krajevima od sredine dana uz lokalno umjeren razvoj oblaka bit će mogućnosti i za kratkotrajan pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će biti malo ugodnije nego danas.

Temperatura će rasti i do 40 stupnjeva, dovoljno je 10 minuta na suncu za opekline

Pokojeg pljuska možda bi moglo biti i u Gorskom kotaru. Isto lokalno i kratkotrajno. Inače, na cijelom tom poručju uglavnom će prevladavati sunčano, puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a tek navečer podno Velebita zapuhat će bura. Najviša dnevna temperatura bit će od 35 do 38 stupnjeva, dakle, na moru ostaje vrlo vruće. U gorju ipak nešto niže vrijednosti, 29 do 33.

U Dalmaciji će također biti sunčano i vrlo vruće. Na moru će puhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, no svejedno, za osvježenje će ipak trebati nešto snažnije: naime temperatura bi mjestimice ponovno pogla porasti i do 39 stupnjeva.

Od sredine tjedna sve više vruće

Idućih nekoliko dana bit će prilika za pržiti se. Naime, ostaje većinom sunčano te od sredine tjedna ponovno sve više vruće. U četvrtak poslijepodne, kako se čini, na kontinentu će biti šansi za pokoji pljusak. Na moru nema predaha od ove vrućine. Cijeli tjedan: noću vrlo toplo, a danju vrlo vruće.

U KAKVIM UVJETIMA VI RADITE? U Rijeci izmjerili 50 stupnjeva!

Prema podacima objavljenim na stranicama DHMZ-a danas neki dijelovi zemlje iz crvenog prelaze u narančasto upozorenje kada su u pitanju toplinski valovi. Narančasto upozorenje i dalje znači veliku opasnost od toplinskh valova koji mogu djelovati na zdravlje, a označeno je za područje Osijeka, Zagreba, Karlovca i Gospića. Kninsko, riječko, splitsko i dubrovačko područje i dalje su u crvenom.

I u utorak za osječko i zagrebačko područje vrijedi narančasto upozorenje, a od srijede je cijela zemlja ponovno u crvenoj boji koja označava vrlo veliku opasnost. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene