Dobra vijest za mlade građane metropole - otvorio se Centar za mlade Grada Zagreba. Cilj centra je povećanje socijalne uključenosti mladih i poticanje njihovog sudjelovanja u društvu. Sve aktivnosti su posve besplatne.

Galerija


Projekt je inicirala Udruga Zamisli, a podržali su ga i 30 drugih partnera. Centar je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Vezani članci Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vozio s gotovo dva promila i bez položenog vozačkog ispita: 40-godišnjaka u Zagrebu sud kaznio sa 110 dana zatvora Slika nije dostupna Tko je djevojka koja bi radila za ''svog Bandića": Htjela biti Miss Zagreba, u Beogradu ganjala pjevačku karijeru

Cilj projekta je zajedničkim snagama programski raditi u korist mladih te u posebnom prostoru, u ugodnom i prijateljskom okruženju, omogućiti potpuno besplatno korištenje bogatog sadržaja Centra. Za uključivanje u rad i aktivnosti Centra pozvani su svi građaniu dobi između 15 i 29 godina. 

Trenutne aktivnosti centra uključuju besplatno učenje stranih jezika kroz jezične škole i konverzacijske tečajeve, jačanje osobnih sposobnosti i stjecanje komunikacijskih, govornih i kreativnih vještina. Sudjelovanje u raznim radionicama i tribinama, informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere i promoviranju zdravog načina života. 

Prve aktivnosti koje će se u Centru održati već u prosincu uključuju Planinarsku školicu, Školicu glazbene produkcije, radionicu o povezivanju kazališta i empatije te konverzacijski tečaj engleskog jezika. 

Vrlo bogatom i raznolikom sadržaju Centra svjedoči i činjenica da će se organizirati poseban dio centra s radionicama i edukacijama o njegovanju mentalnog zdravlja kroz usluge savjetovališta, razne sportske, glazbene i volonterske aktivnosti. 

"Iz perspektive mlade osobe, novootvoreni Centar predstavlja inovativan način povezivanja ljudi sličnih interesa i daje im priliku da se u ugodnoj atmosferi slobodno izraze i na zanimljive načine jačaju vlastite kompetencije", tvrde iz Centra za mlade Gada Zagreba. 

U planu je da će se projekt provoditi od 18.5. 2018. do 8.5.2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun i pol kuna.