Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da ništa nije radio na svoju ruku

Čehok negirao sve optužbe: U pritvoru ostaje mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedno s još dvoje uhićenih Ivan Čehok će u pritvoru ostati mjesec dana, i to zbog opasnosti ponavljanja kaznenog dijela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Trojac se trenutno nalazi u pritvoru u Remetincu. Čehok je pred sudom negirao sve optužbe za koje ga se tereti i kaže da su sve odluke koje se tiću grada donešene jednoglasno, kao i da je sve bilo unešeno u zapisnik. Istaknuo je kako ništa nije radio na svoju ruku.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Jedan sat pošto je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok doveden na ispitivanje, iz sjedišta USKOK-a izašla je njegova braniteljica Jasna Novak, koja nije željela dati nikakvu izjavu pa nije poznato kako se Čehok branio od sumnji da se udružio s još troje osumnjičenih i - zloporabivši položaj gradonačelnika - oštetio Varaždin za 29 milijuna kuna.Protiv Čehoka i troje suosumnjičenika USKOK je jučer pokrenuo istragu zbog sumnje da su se udružili u skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti i poticanja na te zlo oštetila Varaždin.

Uz Čehoka osumnjičeni su, kako se neslužbeno doznaje, i varaždinski poduzetnik vlasnik dviju tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davor Patafta, kojemu je Čehok navodno pogodovao. Istraga je pokrenuta i protiv članice Uprave T7 Grupe Narcise Huljev, te jednog građevinskog sudskog vještaka, a i navedene dvije Pataftine tvrtke također su pod istaragom USKOKA.

Čehoka i suosumnjičene tereti se da su se od svibnja 2008. godine povezali u zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Čehoka se sumnjiči da je zlouporabio položaj jer je kao gradonačelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zaključivanju poslova s gradom Varaždinom. Sumnja se da su pomoću sudskog vještaka vrijednost zemljišta koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom procjenjivali na znatno veće iznose od tržišnih.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene