Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijest iz Mađarske

Čačić ide u zatvor u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić kaznu zatvora služit će u Hrvatskoj.

O tome je, kako doznaje Dnevnik.hr, mađarsko pravosuđe izvijestilo hrvatsko pravosuđe. O svemu je obaviješten i Radimir Čačić i njegov odvjetnik. Naime, kada je izrečena zatvorska kazna odvjetnici Čačića tražili su služenje kazne u Hrvatskoj. Zahtjev su uputili Ministarstvu pravosuđa, a ono mađarskoj strani. Sada je tome udovoljeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćenje odvjetnika Prodanović: Na Čačića se može primijeniti institut oprosta, pomilovanja i smanjenja kazne Slika nije dostupna Uvijek neizbježan I nakon Čačića - Čačić!

>> Čačić zatražio da kaznu izdržava u Hrvatskoj

>> VIDEO Čačić mora u zatvor, pogledajte kako se držao po izlasku iz aviona

KOJA ĆE BITI ODLUKA HRVATSKOG SUDA
No spis još nije došao na Županijski sud. Prema novom Kaznenom zakonu, koji stupa na snagu 1. siječnja, sudac ne može odrediti veću kaznu, već ona može teoretski biti samo manja. No, to je teorija, a isto tako nakon primitka spisa i odluke Županijskog suda i sam Čačić se može žaliti. Mađarsko je ministarstvo Hrvatskoj postavilo određene uvjete, a to je da mu ne smije udijeliti oprost ili odrediti manju kaznu. Mađarska, također, u bilo kojem trenutku može povući slučaj natrag.

Spis bi trebao doći iza Nove godine, a moguće je da se prva rasprava održi već sredinom siječnja, kada mora donijeti odluku. No isto tako cijeli postupak zbog mogućnosti žalbi može potrajati. A do tada će Čačić voditi HNS i za ožujak najavljuje izborni sabor stranke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene