Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U roku od dva mjeseca

VIDEO Čačić mora u zatvor, pogledajte kako se držao po izlasku iz aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić u roku od dva mjeseca mora početi služiti zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće.

U lipnju ove godine Radimir Čačić proglašen je krivim za prometnu nesreću u Mađarskoj 2010. godine, u kojoj su život izgubile dvije osobe. Osuđen je na 22 mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Podsjetimo, nakon prometne nesreće 2010. godine Čačić je jasno dao do znanja kako će se povući iz politike bude li proglašen krivim i bude li ta presuda bezuvjetna. Ova presuda ne ostavlja mu nimalo prostora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posebna emisija Pratite presudu Radimiru Čačiću UŽIVO na Novoj TV i Dnevnik.hr! Slika nije dostupna Nesreća u Mađarskoj Evo što je Čačić govorio o povlačenju iz politike!

>> VIDEO Ovako je Čačić reagirao na presudu u lipnju

Na mađarskom sudu u Kapošvaru danas je u drugostupanjskoj presudi potvrđena kazna te je određeno da će Čačić odslužiti kaznu od 22 mjeseca. Postoji mogućnost da 11 mjeseci odsluži u zatvoru, a 11 mjeseci uvjetno.

Prema mađarskoj novinskoj agenciji sud je djelomično izmijenio odluku nižeg suda ispuštajući odredbu o trogodišnjem roku kušnje te ukinuo preliminarnu odluku o oslobađanju.

>> Doznajte kako je i od koga Radimir Čačić saznao vijest iz Kapošvara

Britanska agencija Reuters izvještava, pozivajući se na Čačićeva odvjetnika, da je potpredsjednik Vlade osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog svoje uloge u prometnoj nesreći.

Glasnogovornik suda u Kapošvaru Attila Vadocz za Reuters je potvrdio kako Čačić nema pravo na žalbu, te da kaznu mora početi odsluživati u roku od 2 mjeseca.

>> Milanović o Čačiću: U ovom trenutku to ne mogu komentirati

Prema posljednjim informacijama Radimir Čačić sletio je u Zagreb, po njega su pred zrakoplov došla službena vozila i on je u njima bez prolaska kroz terminal napustio Zračnu luku Zagreb. Potpredsjednik Čačić obaviješten je o prvostupanjskoj presudi mađarskog suda, no ne zna se kad i gdje će dati izjavu novinarima, kojih se mnoštvo okupilo na Plesu.

Iz Vlade još uvijek nema komentara na presudu, a premijer Milanović i ministri trenutno se nalaze u Saboru gdje je u tijeku aktualno prijepodne. Danas u 15:00 sati trebao bi se održati redovni sastanak užeg kabineta Vlade, a u 17:00 sati održat će se izvanredna Vladina konferencija za novinare. Čačićeva odvjetnika Čedu Prodanovića ova je presuda zatekla na Županijskom sudu u Zagrebu gdje se odvijalo suđenje Ivi Sanaderu. 'Naravno da će služiti u Hrvatskoj, a ne u Mađarskoj ako će služiti, Ne znam, možda postoji još neka mogućnost', rekao je Prodanović.

>> 'U ovom trenutku nema pravnog lijeka koji bi od odgodio izvršenje kazne'

Novinari Dnevnika Nove TV potvrdu o presudi dobili su od samog glasnogovornika suda u Kapošvaru. 'U idealnim okolnostima gospodin Čačić može biti oslobođen za 11 mjeseci', rekao je Attila Vadocz koji je dodao kako se još ne zna hoće li Čačić kaznu služiti u Mađarskoj. 'To još ne znamo, ovisi o sporazumu između dvije zemlje. Generalno, kaznu mora služiti u Mađarskoj i mora je početi služiti za dva mjeseca', rekao je Vadocz i potvrdio kako nema mogućnosti žalbe na presudu.

Tijek događaja pratite i u izvanrednim Vijestima Nove TV koje ćemo prenositi uživo na našem portalu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene