Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna biljka

Djeca sa sela umjesto droge konzumiraju buniku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki pedijatri upozoravaju kako je bunika halucinogena biljka koju iz znatiželje i zabave ponekad koriste i djeca, najčešće iz baranjskih i slavonskih sela.

Što se događalo unutar razapetog šatora pokraj Karlovca još je misterij. Slavljenici su prestali halucinirati, pa su ih liječnici pustili s psihijatrije. 'Čuli smo da su jeli nešto i čim su to pojeli, više nisu znali za sebe', rekla je Ljiljana Matovina, sestra Ivice Hodaka te dodala kako joj je brat rekao da su jeli nekakav kompot. Iako je bunika popustila, ni jedan od sudionika još nije uspio rasvijetliti kobni doček. Mještani su u šoku, iako su o privatnom životu, ali i sklonostima svog načelnika Luke Hodaka znali sve.

Pročitajte i ovo Predrag Fred Matić Iz Slavonije Fred Matić u Novskoj: "Nismo daleko od toga da će se u pekarnice ulaziti s iskaznicom HDZ-a, jer neće biti kruha za sve" Slika nije dostupna U Pitomači Andrej Plenković predsjeda sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

>> Hodak pušten sa psihijatrije, Barić pokopan

>> Šamanski obred: Jedan mrtav, trojica na psihijatriji

Bunika u Hrvatskoj raste uglavnom u blizini smetlišta. U malim količinama uzrokuje halucinacije, ošamućenost i dezorijentiranost, dok u većim količinama može izazvati epileptične napadaje i nesvijest. Ovu opasnu biljku, upozoravaju pedijatri, iz znatiželje uzimaju i djeca iz baranjskih i slavonskih sela kojima su amfetamini i slične tablete preskupe pa u bunilu završe u bolnici. Liječnici upozoravaju na oprez. Ponekad su dovoljne i dvije bobice više da sve završi smrću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene