Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki pedijatri upozoravaju kako je bunika halucinogena biljka koju iz znatiželje i zabave ponekad koriste i djeca, najčešće iz baranjskih i slavonskih sela.


Što se događalo unutar razapetog šatora pokraj Karlovca još je misterij. Slavljenici su prestali halucinirati, pa su ih liječnici pustili s psihijatrije. 'Čuli smo da su jeli nešto i čim su to pojeli, više nisu znali za sebe', rekla je Ljiljana Matovina, sestra Ivice Hodaka te dodala kako joj je brat rekao da su jeli nekakav kompot. Iako je bunika popustila, ni jedan od sudionika još nije uspio rasvijetliti kobni doček. Mještani su u šoku, iako su o privatnom životu, ali i sklonostima svog načelnika Luke Hodaka znali sve.

Vezani članci Građevinari na gradilištu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ovako si država pumpa statistike: U Projektu Slavonija završio primjer koji s njim nema nikakve veze Adrenalinski park u Kopačkom ritu (Foto: Dnenvik.hr) - 2 Sezona miriše na uspjeh? Očekuju se dobri rezultati za Uskrs

>> Hodak pušten sa psihijatrije, Barić pokopan

>> Šamanski obred: Jedan mrtav, trojica na psihijatriji

Bunika u Hrvatskoj raste uglavnom u blizini smetlišta. U malim količinama uzrokuje halucinacije, ošamućenost i dezorijentiranost, dok u većim količinama može izazvati epileptične napadaje i nesvijest. Ovu opasnu biljku, upozoravaju pedijatri, iz znatiželje uzimaju i djeca iz baranjskih i slavonskih sela kojima su amfetamini i slične tablete preskupe pa u bunilu završe u bolnici. Liječnici upozoravaju na oprez. Ponekad su dovoljne i dvije bobice više da sve završi smrću.